Који је Дан Цосме и Дамиао у Умбандау

<Х1> Цосме и Дамиа дана у Умбандану

<п> Цосме и Дами Дамиа један је од најважнијих датума унутар Умбандане религије. На данашњи дан славимо живот и учења ове две близанце, који се сматрају заштитом деце и болесни.

<Х2> Прича о Цосме и Дамиао

<п> Цосме и Дамиан су браћа близанци живели у трећем веку у региону Азије Мале, садашњост за ДаиРа Турска. Они су били лекари и посветили су животе да помажу људима, посебно потребан. Због њихове љубазности и великодушности постали су познати као “светици доктори”.

<П> Иако су то били хришћани, Козме и Дамаиан су такође били вешт у традиционалној медицини и постројењима и биљама и биљама за лечење њихових пацијената. Веровали су да је исцељење није било само у лековима, већ и у вери и нади.

<Х3> Предомишљај косме и дамиао у Умбандану

<п> У Умбадану, Цосме и Дамиао сматрају се лаганим духовима који раде у добротворне сврхе и исцељујуће. Синструисани су са Ибеји Орисхас, који представљају енергију детињства и радости.

<п> 27. септембра, ЦОСМЕ и Дамиао Дан прослављају се у Умбандау. На овај датум, верници обављају различите активности да би почастили близане свете. Једна од најпопуларнијих традиција је дистрибуција слаткиша и играчака деци, као начин да симболизује великодушност и чистоћу Козме и Дамиао.

<О ол>
<ЛИ> Свечаности почињу са верском церемонијом, гдје се прате молитве и песме у част светаца.
<ЛИ> Даље се врши дистрибуција слаткиша и играчака на децу.
<ЛИ> Такође је уобичајено обављање духовног рада, као што су зацељујуће сеансе и магнетни пролази.
<ЛИ> Поред тога, многи Умбанда Терреирос организују странке и догађаје за прославу датума.

<п> Важно је напоменути да Цосме и Дамиаов дан у Умбада-у нису само на забави, већ на прилику да обновите веру и наде и ојачају обвезнице љубави и солидарности међу верницима. / П>

<Х2> Важност косме и дамиао у Умбандану

<п> Козме и Дамиан сматрају се духовним водичима у Умбадану, који су одговорни за помоћ онима који траже исцељење и заштиту. Његова енергија је повезана са чистоћом, радошћу и невиношћу детињства.

У Умбандау, верује се да Козме и Дамиао делују као посредници између људских бића и орисха, преносећи поруке љубави, мира и наде. Они се виде као примери љубазности и великодушности, надахњујући верне да би пратили своје учења.

<п> Стога су ЦОСМЕ и Дан Дамиао тако важни у Умбадану. То је прилика за обнову вере, захвалити се да ће се благослови примити и затражити заштиту и исцељење онима којима је најпотребније.

<Х3> Закључак

<п> ЦОСМЕ и Дан Дамиао-а у Умбаданији је посебан датум, где прослављамо живот и учења ових близаних светаца. То је прилика за обнову вере, да ојачам обвезнице љубави и солидарности и траже зарастање и заштиту. Нека нас Косме и Дамиао увек нас воде и надахнују својим добротом и великодушом.