Организациони психолог Шта то чини

<Х1> Организациони психолог: Шта радите?

<п> Рад организационог психолога је пресудан за правилно функционисање компанија и добробити запослених. У овом блогу ћемо истражити све активности које обављају ти професионалци и како доприносе успеху организација.

<Х2> Улога организационог психолога

<п> Организациони психолог је одговоран за промоцију развоја и менталног здравља запослених на радном месту. Ради у различитим областима, као што су регрутовање и избор, обука и развој, менаџмент људи, између осталог.

<Х3> Регрутовање и избор

<п> Једна од главних активности организационог психолога је да помогне у процесу регрутовања и одабира нових запослених. Он спроводи интервјуе, примењује психолошке тестове и анализира профил кандидата, настојећи да идентификују оне који најбоље одговарају култури и вредностима компаније.

<Х3> Обука и развој

<п> Организациони психолог је такође одговоран за разраду и давање обуке за запослене, чији је циљ развој техничких и понашања. Идентификује потребе за тимом и ствара персонализоване програме обуке.

<Х3> Управљање људи

<п> У области менаџмента људи, организациони психолог ради у праћењу и развоју запослених. Он изводи евалуације перформанси, повратне информације, смернице у каријери и промовише мотивацију и ангажовање тима.

<Х2> Предности рада организационог психолога

<п> Рад организационог психолога доноси неколико користи и за запослене и компанију у целини. Неке од ових користи укључују:

<О ол>
<ЛИ> Побољшање организационе климе;
<ЛИ> Повећана продуктивност;
<ЛИ> Смањење промета;
<ЛИ> Веће задовољство запослених;
<ЛИ> Развој лидера;
<ЛИ> Превенција сукоба;
<ЛИ> Промоција благостања на послу.

<Х2> Закључак

<п> Рад организационог психолога је од суштинског значаја за успех компанија и добробити запослених. Кроз своје активности доприносе стварању здравог, мотивираног и продуктивног радног окружења. Ако размишљате о ангажовању организационог психолога за своју компанију, не устручавајте се тражити квалификоване и искусне професионалце.