Који је језик Аргентине

<Х1> Који је језик Аргентине?

<п> Аргентина је земља која се налази у Јужној Америци и има шпански као службени језик. Аргентински шпански познат је по својим особинама и варијацијама у односу на шпански говорећи у другим земљама.

<Х2> Аргентински шпански

<п> Аргентински шпански утичу различити фактори, као што су имиграција Европљана у деветнаестом и двадесетом веку, углавном из Италијана и шпанског. Ови утицаји могу се схватити у речнику, акцент и равномерно граматику.

<п> Поред тога, сваки регион Аргентине може имати своје језичке карактеристике, са варијацијама у вокабулару и изговору. На пример, у региону Буенос Аиреса, уобичајено је користити “Восео”, облик неформалног третмана помоћу изговора “ВоС” уместо “Ту”.

<Х3> Остали језици у Аргентини

Иако је шпански званични језик Аргентине, земља такође препознаје и друге регионалне језике, као што су Гуарани, Чехуа и Мапуцхе. Овим језицима се говоре аутохтоне заједнице присутне на аргентинској територији.

<О ол>
<ЛИ> Гуарани: Говорно се говори углавном у североисточној регији земље, где је велико становништво потомка Гураних аутохтоних људи.
<ЛИ> Куецхуа: Говорно се говори у северозападном региону земље, где су аутохтоне заједнице које сачувају овај језик предака.
<ЛИ> Мапуцхе: Говорно се говори у региону Патагоније, аутохтоним заједницама Мапуцхес.

<П> Иако су препознати језици, шпански је претежни језик у Аргентини и широко се користи у свим аспектима свакодневног живота, као што су образовање, посао и медији.

<п> Стога, ако планирате да посетите Аргентину или сте заинтересовани за културу у земљи, важно је имати основно знање шпанског да комуницира и искористи ваше искуство.