Какво је значење речи Јешуа

<Х1> Значење речи Иесхуа

<п> Иесхуа је хебрејски назив који има веома посебно значење. То је скраћени облик имена Иехосхуа, који је преведено на Португалке као Јосхуа. Међутим, значење Јешуа надилази то.

<Х2> Дословно значење Јешуа

<п> Јешуа је састављен од два дела: “Иехо” и “Схуа”. “Иехо” је скраћени облик Божјег имена на хебрејском, ИХВХ, који је познат као света тетраграм. “Схуа” значи “спасење” или “Салвадор”. Стога је “ИХВХ је спасење” ИХВХ је “или” Спаситељ Бога “.

<Х2> Духовно значење Иесхуа

<п> Поред дословног значења, Јешуа такође носи дубоко духовно значење. Име је дато да је обећани Месија у Библији, онај који је донио спасење и откуп човечанства. Јешуа је познат као Исус Христ у хришћанској традицији.

<п> Исус или Јешуа сматра се Син Божјим и Спаситељем човечанства. Дошао је на свет да предаје о љубави, саосећање и помирењу са Богом. Кроз његову смрт и васкрсење нуди свима могућност да прими спасење и вечни живот.

<Х3> Значај Јешуа у историји и вери

<п> Јешуа игра централну улогу у историји и хришћанској вери. Он је оснивач хришћанства и његов живот и учења се бележе у еванђељима Новог завета Библије. Његовим речима и поступцима оставио је наслеђе љубави, опроштења и наде.

За хришћане, Јешуа је пут за заједништво са Богом и вечном животу. Гледа се као испуњење Старог заветског пророчанства и очекиваног Месији вековима. Ваша порука љубави и спасења и даље наставља да на овај дан инспирише милионе људи широм света.

<О ол>
<ЛИ> Јешуа је хебрејски име за Исуса Христа.
<ЛИ> Његово дословно значење је “ИХВХ је спасење”.
<ЛИ> Сматра се Син Божјим и Спаситељем човечанства.
<ЛИ> Јешуа игра централну улогу у историји и хришћанској вери.

<п> Укратко, Јешуа је име великог духовног значења. Он представља спасење и откуп који је Бог који нуди кроз Исуса Христа. Ваш живот и учења и даље утичу и трансформишу животе широм света, чинећи га централном фигуром у хришћанској историји и вери.