Какво је значење имена Артхур

<Х1> Значење имена Артхур

<п> Име Артхур је келтски порекло и има веома занимљиво значење. Састоји се од две речи: “уметност”, што значи “медвед” и “ур”, што значи “камен”. Стога се име Артхур може тумачити као “Беарне Стоне” или “камен медведа”.

<Х2> Порекло и историја имена Артхур

<п> Име Артхур потиче од келске културе, тачније у регији Бретања, који тренутно одговара Француској. У Селтичкој митологији Артхур је био легендарни британски краљ који је водио отпорност на инвазије англосакса у петом веку.

<п> Артхур је постао веома популарно име у средњем веку, углавном због славе краља Артхура и Артуријских прича. Ове приче су приповедуле авантуре краља Артхура и витезова на округлом столу и били су распрострањени у Европи.

<Х3> Карактеристике и личност носилаца имена Артхур

<п> Носиоци имена Артхур су обично храбри, одлучни и лојални људи. Они су познати по својој вољи и лидерској способности. Поред тога, обично су врло интелигентни и креативни.

<п> Артхур је име које преноси слику племенитости и моћи, што може утицати на личност оних који га носе. Често се носиоци имена Артхур виде као природним лидерима и лако су стећи поверење људи око њих.

<стронг> Радиоциознисти о имену Артхур

<О ол>
<ЛИ> Име Артхур је прилично популаран у многим земљама, као што је Бразил, Француска, Енглеска и Сједињене Државе.
<ЛИ> У Бразилу је име Артхур стајао последњих година, што је један од најзарошћих имена родитеља за своју децу.
<ЛИ> Име Артхур је такође повезан са познатим ликовима, као што је британски писац Артхур Цонан Доиле, творац детективе Схерлоцк Холмес и бразилски фудбалски играч Артхур Мело.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Име
<Хх> Професија


<тди>
<Тр>
<ТД> Артхур Цонан Доиле
<ТД> Вритер

<Тр>
<ТД> Артхур Мело
<ТД> Соццер Плаиер


<а хреф = "хттпс: //ввв.сигнадодосномес.цом/наме/артхур.хтмл "> Референца

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>