Кад је мајка трудна, остало се осећа

<Х1> Када је мајка трудна, друго дете се осећа

<п> Када је мајка трудна, уобичајена је да се сва пажња усредсреди на њу и нађу бебу. Међутим, често заборављамо да размотримо како ова нова фаза живота такође утиче на другу децу у породици. Важно је да схватите да долазак новог брата може да створи различите емоције и реакције на старијој деци.

<Х2> Емотивни утицај

<п> Рођење брата може потицати низ осећања у најстаријим сину, као што је љубомора, несигурност и чак тугу. Уосталом, навикао се да је у центру пажње и сада ће морати да дели овај простор са новим чланом породице.

<п> Од суштинског је значаја да су родитељи свесни ових емоција и нуде емоционалну подршку за своје најстарије дете. Говорећи о осећањима, објашњавајући да се љубав и пажња неће смањити и укључити у бебу неге су неке стратегије које могу помоћи у овом процесу прилагођавања.

<Х3> Реакције понашања

<п> Поред емоционалних питања, уобичајено је да најстарије дете представи промене у понашању током трудноће и након рођења брата. Ове промене могу се кретати од регресија, као што су опет писање у кревету, агресивнији или тражи понашања.

<п> Важно је да родитељи у овом тренутку имају стрпљења и разумевања. Успостављање породичне рутине, резервисање тренутака квалитета са најстарије дете и хвале њихово достигнућа су стратегије које могу помоћи у минимализацији ових реакција у понашању.

<стронг> Утицај на однос између браће

<п> Долазак новог брата може да ојача и изазива однос између своје деце. Нека старија браћа осећају се одговорне за бебину негу и рано развију веома снажну афективну обвезнице. Други се могу осећати искључено и имати потешкоћа да прихватите присуство новог члана породице.

<п> Родитељи играју кључну улогу у овом процесу, јер би требали подстаћи интеракцију између браће и сестара, промовисати тренутке игре заједно и показати да сваки има свој простор и значај у породици.

<О ол>
<ЛИ> Разговарајте о осећањима
<ЛИ> Укључите најстарије дете у негу бебе
<ЛИ> Успоставите породичну рутину
<ли> Резервишите тренутке квалитета са најстаријим сином
<ЛИ> Похвалите своје достигнућа
<ЛИ> охрабрити интеракцију између браће
<ЛИ> Промовисати тренутке игре заједно

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Емоционалне реакције
<Хх> Реакције понашања
<Хх> Утицај на однос браће


<тди>
<Тр>
<ТД> Љубомора, несигурност, туга
<ТД> Регресије, агресивно понашање, потражите пажњу
<ТД> Јачање или изазов везе


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<Х2> Закључак

<п> Долазак новог брата је тренутак великих промена у животу породице. Важно је да родитељи буду спремни да се баве емоцијама и реакцијама старије деце, нудећи емоционалну подршку и промовишу интеракцију између браће. С стрпљењем, разумевањем и љубављу могуће је изградити здрав и складан однос између браће.

<Х3 ИД = "Реф"> Референце

<п> 1. <а хреф = "хттпс: //ввв.парентс.цом/курентинг/беттер-партинг/адвице/хов-то-хелп-иоур-цхилд-адјуст-то-а-нев-баби/ "> хттпс: // ввв .Пратионс.цом / Родитељство / Боље родитељство / савет / Хов-то-помоћ-ваше-дете-Подешавање-то-Нев-Баби /
<п> 2. <а хреф = "хттпс: //ввв.тодаиспарент.цом/фамили/пантинг/хов-то-хелп-иоур-цхилд-адјуст-то-а-нев-баби/ "> хттпс: //ввв.тодаиспарент.цом / Породица / родитељство / хов-то-помоћ-ваше-дете-подешавање-то-ново-баби /
<п> 3. <а хреф = "хттпс: //ввв.бабицентер.цом/0_хелпингер-иоур-цхилд-адјет-то-а-нев-сиблинг_3657123.бц "> хттпс: //ввв.бабицентер.цом/0_Хелпинг-иоур-цхилд- Подесите-то-а-нев-систри_3657123.бц