Кад је топлота пса

<Х1> Када се завршава топлота паса?

Топлота пса је важан период у њеном репродуктивном животу. Током овог периода, она је пријемчива да се дружи и може затрудњети. Али многи се чудовили: када је топлота пса завршила?

<Х2> Цио Трајање столице

<п> Топлина пса обично траје у просеку 2 до 3 недеље. Овај период је подељен у три фазе: Простро, Еструс и Диестро.

<Х3> ПРОЦЕСТ

<п> Проостро је прва фаза топлоте пса. У овој фази, пас може имати вагинално крварење и отицање вулве. Такође може да постаје узнемиренија и привуче пажњу мушке, али још није спремна за партнера.

<Х3> Естуро

<п> Еструс је фаза на којој је пас спреман да се паре. У овој фази, вагинално крварење опада и вулва се враћа у нормалну величину. Пас такође може представити промјене понашања, као што је постајање пријемчивије и омогућавање мужјацима да се саставе.

<Х3> Диестро

<п> Диестро је последња фаза топлоте пса. У овој фази, пас више није пријемчив за парење и вагинално крварење престаје потпуно. Тело пса припрема се за могућу трудноћу, али ако се не оплоди, ући ће у анестру, који је период сексуалног одмора.

<п> Важно је напоменути да трајање топлоте пса може варирати у складу са трком и појединцима. Поред тога, свака фаза топлоте може да траје различита времена.

<Х2> Нега је током топлоте пса

<П> Током топлоте пса важно је да се не бринете нега да избегнете проблеме и осигурајте њено благостање:

<О ол>
<ЛИ> Држите кују у сигурном окружењу, далеко од неизговорених мужјака;
<ли> Избегавајте турнеје на јавним местима како бисте избегли контакт са другим псима;
<ЛИ> Користите посебне огрлице или одећу да бисте избегли мушки приступ;
<ЛИ> Држите хигијену паса, чишћења вагиналног крварења одговарајућим производима;
<ЛИ> Погледајте ветеринар за посебне смернице за пасмину и појединца.

<П> Сећајући се да је кастрација опција за избегавање топлоте и његових компликација и доприносе контроли становништва паса.

<Х2> Закључак

Топлота пса је важан и природан период у њеном репродуктивном животу. Познавање када је топлота пса од суштинског значаја за неопходну негу и избегавање проблема. Не заборавите да се увек консултујете са ветеринаром за посебне смернице за вашег љубимца.