Када започнете 3 Тримесерица гестације

<Х1> Када почиње 3. тримесечје трудноће?

<п> Трећи тромесечје трудноће је веома важна фаза за мајку и бебу. То је у овом периоду да се велике трансформације дешавају у органу жене и развој фетуса појачава. Али на крају крајева, када започне треће тромесечје трудноће?

Према већини стручњака, треће тромесечје трудноће почиње од 28. недеље трудноће. У овом тренутку, жена је већ у последњој фази трудноће и приближава се тренутку испоруке.

<Х2> Трансформације у женском тијелу

<п> У трећем кварталу, женско тело је у току неколико трансформација за припрему за порођај. Матерница и даље расте, што може проузроковати нелагодност и потешкоће у дисању. Такође, је уобичајено да се жена осјећа уморна и има потешкоћа да спава због величине стомака.

<п> Друга важна промена је дебљање. Током трећег квартала, нормално је да жена победи око 500Г недељно. Овај дебљање је од суштинског значаја за здрав развој бебе.

<Х2> Развој фетуса

<п> У трећем кварталу, плод се и даље наставља да се брзо развија. У овој фази то је већ у потпуности формиран и добије тежину и величину. Органи беба практично су спремни и почне да се накупља масноће да би се припремило за рођење.

<п> Поред тога, беба почиње да се позиционира наопако, у идеалном положају за испоруку. Такође почиње да отвори ваше очи и практикују покрете дисања.

<Х3> Нега у трећем кварталу

<п> У трећем кварталу је важно да жене удвостручују здравствену заштиту. Препоручује се редовне консултације лекару, обављати рутинске испите и следите здраву исхрану.

<П> Такође је важно да се много одмори и избегне веома интензивне физичке активности. Трудница треба да буде свесна знакова рада, као што су редовне контракције и губитак слузокоже.

<О ол>
<ЛИ> Редовне консултације лекару
<ЛИ> Рутински испит
<ЛИ> Здрава јести
<ЛИ> Одмор
<ЛИ> Пажња на знакове радне снаге

<п> У трећем кварталу, жене се такође могу почети припремати за испоруку. Важно је знати доступне опције испоруке и разговарати са лекаром о плану испоруке.

<п> Поред тога, препоручује се преузети курс за припрему порођаја, што може помоћи женама да се осећају сигурнијим и сигурнијим за тренутак рођења.

<Х2> Закључак

<п> Трећи тромесечје трудноће је фаза главних трансформација и припрема за порођај. То је за то време да се беба брзо развија и женско тело пролази кроз неколико промена.

<п> Важно је да трудница удвостручи здравствену заштиту, редовне консултације лекару и следите здраву исхрану. Поред тога, од суштинског је значаја да се много одмори и буде свестан знакова рада.

<п> Трећи тромјесечје је посебно и узбудљиво време када се жена приближава и ближе састану са њеном бебом.