Када почиње треће тромесечје

<Х1> Када почиње треће тромесечје?

<п> Трећи тромесечје трудноће је веома важан период за мајку и бебу. У овој је фази настају велике промене у развоју фетуса и да трудница мора да се припреми за крајњи део трудноће.

<Х2> Развој бебе у трећем кварталу

<п> Током трећег квартала беба и даље расте и брзо се развија. У овој фази је већ у потпуности формирано и само треба да добије тежину и зрели своје органе да буду спремни за рођење.

<п> Уобичајено је да је трудница да осети најинтензивније кретања беба у овој фази, јер је то већа и активнија. Поред тога, беба почиње да отвори очи и вежбају дисање, померајући дијафрагму.

<Х3> Када почиње треће тромесечје?

<п> Трећи тромјесечје трудноће почиње око 28. недеље гестације. У овом тренутку је трудница ушла у последње тромесечје трудноће, која иде до тренутка испоруке.

<п> Важно је запамтити да је свака трудноћа јединствена и да тачно трајање трећег тромесечја може варирати од жене до жене. Стога је неопходно да је трудница у контакту са својим акушером да пажљиво прати развој бебе и прима одговарајуће смернице.

<Х2> Нега у трећем кварталу

<п> У трећем кварталу, трудница треба да удвостручи бригу о свом здрављу и беби. Важно је одржавати уравнотежену исхрану, вежбајте одговарајућу вежбу за труднице и довољно се одмарајте.

<п> Такође се препоручује редовне консултације за акушере, обављати рутинске испите и бити свесни знакова рада. У овој фази је трудница требало да се припрема за порођај, тражећи информације о процесу и да се пожељни порођајни план.

<Х2> Закључак

<п> Трећи тромесечје трудноће је тренутак великих промена и припрема за долазак бебе. Важно је да је трудница добро информисана и у контакту са својим акушером да прими одговарајућу негу и обезбеди здраву трудноћу.

<п> Запамтите да је свака трудноћа јединствена и да је од суштинског значаја за поштовање времена и потреба вашег тела. Искористите овај период да се бринете и припремите за узбудљиве путовање материнства.