Када почиње треће тромесечје трудноће

<Х1> Када почиње треће тромесечје трудноће?

<п> Трећи тромесечје трудноће је пресудна фаза за мајку и бебу. То је у овом периоду да постоје велике промене у органу жене и развој фетуса се појачава. Али на крају крајева, када почне да треће тромесечје трудноће почне?

<п> Према стручњацима, треће тромесечје трудноће почиње од 28. недеље трудноће. У овом тренутку, жена је већ у последњој фази трудноће и приступа све више отежани тренутак испоруке.

<Х2> Промене у женском тијелу

<п> У трећем кварталу, женско тело је у току неколико трансформација за припрему за порођај. Матерница и даље расте, што може проузроковати нелагодност и потешкоће у дисању. Такође, је уобичајено да се жена осјећа уморна и има потешкоћа да спава због величине стомака.

<п> Још једна заједничка промена у овој фази је дебљање. Произвођач тежине се очекује током трудноће, али у трећем кварталу може бити израженије. Важно је одржавати здраву исхрану и вежбати адекватну физичку вежбу да бисте осигурали добробит мајке и бебе.

<Х2> Развој фетуса

<п> У трећем кварталу, плод се и даље наставља да се брзо развија. У овој фази добија тежину и накупља масноћу да се припреми за живот изван материце. Органи бебе практично се формирају и почне да вежба покрети дисања.

<п> Поред тога, у то време беба је већ могла да отвори и затвори очи, а његова чула се све више очишћена. Он може да одговори на звучне и тактилне подражаје, као што је мајчин глас и додир на трбуху.

<Х3> Нега у трећем кварталу

<п> У трећем кварталу је важно да жена буде свесна знакова тела и да редовно лечи на праћење. Честа је да у овој фази постоје чешће консултације за праћење развоја бебе и верификовати здравље мајке.

<П> Такође је важно припремити за испоруку. Током овог периода препоручује се преузети курс за припрему порођаја, где жене уче технике дисања и опуштања које могу помоћи током рада.

<п> Поред тога, од суштинског је значаја за одржавање здраве исхране, вежбајте адекватну физичку вежбу и довољно се одмарајте. Треће тромесечје може бити напорно, али је важно да се брине о телу и уму да осигура здраву трудноћу.

<О ол>
<ЛИ> Редовне медицинске консултације
<ЛИ> Курс за припрему за испоруку
<ЛИ> Здрава јести
<ли> Правилне физичке вежбе
<ЛИ> Одмор

<п> У трећем тромјесечју трудноће, жена се приближава сусрету са њеном бебом. То је тренутак много очекивања и припреме за долазак новог члана породице. Искористите ову фазу и водите рачуна да имате тиху и здраву трудноћу!