трећи човек

<Х1> Трећи човек: Биоскоп Цлассиц Ноир

<п> Трећи човек је препуштени филм који је објављен 1949, у режији Царол Реед и глуми Јосепх Цоттен и Орсон Веллес. Сматра се једним од најбољих филмова Ноир жанра, он се истиче за његово ангажовање завере и иконичну сцену прогона на улицама Беча.

<Х2> Плац

<п> Филм говори о причи о Холи Мартинсу, америчком писцу који иде у Беч након што је добио позив свог пријатеља Харри Лиме. Међутим, када је стигао у град, открио је да је Харри умро у саобраћајној несрећи. Одлучан је да открије истину иза смрти свог пријатеља, Холли почиње да истражује и завршава укључивање у мрежу корупције и издаје.

<Х2> Ликови

<п> Трећи човек представља сложене и очаравајуће ликове. Јосепх Цоттен игра Холли Мартинс, наивни писац који се нађе усред завере. Орсон Веллес игра Харри Лиме, ​​харизматични и манипулативни кријумчар. Поред њих, ливена такође има талентована Алида Валли, која игра Ану, мистериозну и ангажову жену.

<Х2> Смјер и фотографија

<п> Смјер Царол Реед је беспрекоран, стварајући тамну и клаустрофобичну атмосферу која се савршено одговара савјетом филма. Црно-бела фотографија Роберта Краскерова такође је истакнута, са иновативним угловима и лаким и сенкама које доприносе ноир атмосфери филма.

<Х2> Песма

<п> Соундтрацк трећег човека, који је састављен Антон Карас, један је од најупечатљивијих елемената филма. Главна тема, коју игра у ЦИ-у, постала је класична и одмах је препозната било који филм о филму.

<Х2> Наслеђе

<п> Трећи човек се сматра једним од најбољих филмова у биоскопу Ноир и утицао је на неколико каснијих продукција. Њено ангажовање завере, сложене ликове и тамна атмосфера и даље уживају гледаоце до данас.

<Х3> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.имдб.цом/титле/т0041959/ "> ИМДб – трећи човек
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/о_терцеиро_хомем "> Википедиа – трећи човек

<Ифтх = "560" висина = "315" срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/6к0лрк3з0л0" Фререборбадер = "0" акцелерометар; обдуктобар; клип-писање;;