Које боје које пас види

<Х1> Које боје се види?

<п> Пси су познати по својој различитој визији људи. Док видимо широк спектар боја, пси имају ограниченији поглед. Али које боје могу да виде?

<Х2> поглед пса

<п> Да бисте схватили како пси видети боје, важно је знати мало о структури својих очију. Свиђају нам се, они имају светлосне ћелије које се зову конуси, које су одговорне за откривање боја. Међутим, пси имају мање конуса него људи, што значи да имају мање живописан поглед.

Док људи имају три врсте конуса, што нам омогућавају да видимо широк спектар боја, пси имају само две врсте конуса. То значи да имају потешкоћа да разликују одређене боје, посебно нијансе црвене и зелене боје.

<Х3> Боје које пси виде

Према научним студијама, пси се углавном виде у нијанси плаве и жуте боје. Ове се боје се лакше разликују, док црвена и зелена могу изгледати више сиво.

<П> Важно је напоменути да је гледиште пса није ограничен на боје, они такође могу лакше перципитирати разлике у осветљености и кретању од људи.

<стронг> Радозналост:

<п> Да ли сте знали да пси имају много развијенији мирис од визије? Они су у стању да препознају мирисе много прецизније од нас, што их чини одличним снифлаима.

<О ол>
<ЛИ> Пси се углавном виде у нијансама плаве и жуте боје.
<ЛИ> Имају потешкоће од разликовања црвених и зелених боја.
<ЛИ> Визија паса није ограничена на боје, они такође примећују и разлике у осветљености и покрету лакше.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Боја
<Хх> Како се пси виде


<тди>
<Тр>
<ТД> Плава
<ТД> Лако се препознатљиви

<Тр>
<ТД> Жута
<ТД> Лако се препознатљиви

<Тр>
<ТД> Ред
<тд> може изгледати сиво

<Тр>
<ТД> Греен
<тд> може изгледати сиво


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>