Која храна убрзава метаболизам

<Х1> Храна која убрзава метаболизам

<п> Да ли сте знали да постоје храна која може помоћи у убрзавању вашег метаболизма? Тако је! Поред вежбања и одржавања уравнотежене исхране, нека храна може допринети повећању брзине вашег метаболизма, помагање угорућим калоријама и губитку тежине.

<Х2> 1. Црвени бибер
<п> Црвени паприк је познат да је термогена храна, тј. Повећава телесну температуру и убрзава метаболизам. Поред тога, паприка такође има антиоксиданс и противупална својства.

<Х2> 2 Зелени чај
<п> Зелени чај је богат катехинима, супстанцама које подстичу метаболизам и помажу у горуће масти. Поред тога, зелени чај такође има антиоксиданс и диуретичка својства.

<Х2> 3. Гингер
<п> Ђумбир је термогена храна која убрзава метаболизам и помаже у паљења калорија. Поред тога, Ђумбир такође има противупална својства и помаже у варењу.

<Х2> 4. Цимет
<п> Циннамон је термогена храна која убрзава метаболизам и помаже у горући масти. Поред тога, цимет такође има антиоксиданс и противупална својства.

<Х2> 5 Кафа
<п> Кафа је позната природни стимуланс, а то је због присуства кофеина. Кофеин подстиче централни нервни систем, повећавајући метаболизам и сагоревање калорија.

<Х2> 6 Хладна вода
<п> Хладна вода може помоћи убрзавању метаболизма јер тело мора потрошити енергију у топлоту воде до телесне температуре. Поред тога, вода је такође неопходна за правилно функционисање тела.

<Х2> 7. Кокосово уље
<п> Кокосово уље је богато масним киселинама средње ланце, које тело се лако апсорбује и може се користити као извор енергије. То узрокује убрзани метаболизам и калорија се повећава.

<Х2> 8. Риба богата омега-3
Риба попут лососа, туњевине и сардине богати су омега-3, тип здраве масти која помаже убрзавању метаболизма и гори масти. Поред тога, ОМЕГА-3 такође има противупална својства и помаже у кардиоваскуларном здрављу.

<Х2> 9. Јаја
<п> Јаја су одличан извор протеина, а потрошња протеина може убрзати метаболизам. Поред тога, јаја су такође богата витаминима и минералима неопходним за правилно функционисање тела.

<Х2> 10. Аппле Винегар
<п> Јабучна сирћетна сирће може помоћи убрзавању метаболизма и горуће масти. Поред тога, јабуково сирће такође помаже у варењу и контроли нивоа шећера у крви.

<п> Сада када знате неку храну која може убрзати метаболизам, запамтите да их укључите у исхрану на уравнотежен начин и увек се обратите здравственом раднику пре него што унесете било какве промене у исхрани.