Која храна повећава холестерол

<Х1> Храна која повећава холестерол: Шта вам је потребно да знате

<п> холестерол је масна супстанца која се налази у нашем телу и присуствује и у неком намирници. Постоје две врсте холестерола: ЛДЛ, позната као “лош холестерол” и ХДЛ, познат као “добар холестерол”. Прекомерни ЛДЛ може се накупљати у артеријама, повећавајући ризик од кардиоваскуларних болести.

<Х2> Холестерол -Рицх Фоодс

<п> Познато је да је нека храна повећала ниво холестерола у крви. Важно је избећи прекомерну потрошњу ове хране, посебно ако већ имате високе проблеме холестерола. Погледајте листу:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Сјајно месо: црвено месо са привидном масноћом као што је сланина, ребра и пицанха богат је холестеролом.
<ЛИ> <стронг> уграђен: кобасица, кобасица, салама и шунка прерађује се и намирница која такође имају високи садржај холестерола.
<ЛИ> <стронг> морски плодови: козице, шкољке и ракови углавном су извори холестерола.
<ЛИ> <стронг> целокупно млеко и деривати: жуте сиреве, маслаце и павлака су богати засићеним мастима које повећавају холестерол.
<ЛИ> <стронг> Пржена храна: чипс, грицкалице и хлебне хране имају транс масти, које постављају лош холестерол.

<Х2> Како контролисати холестерол

<п> Да бисте одржали ниво холестерола под контролом, важно је усвојити здраву и уравнотежену исхрану. Поред избегавања горе поменуте намирнице, препоручује се:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Конзумирање влакана -Рицх Фоодс: Воће, поврће, поврће и целокупно зрно помажу у смањењу лошег холестерола.
<ЛИ> <стронг> Оптион за мршаво месо: риба, пилетина без скидања и мршавих резова црвеног меса су добре опције.
<ЛИ> <стронг> Замените незасићене масти са незасићеним: Површина путера за маслиново уље и конзумира уља као што су ораси и бадеми.
<ЛИ> <стронг> Практицирање физичких активности: Редовне вежбе помажу у повећању доброг холестерола и смањити лош холестерол.

<Х2> ЦОНСУЛТИТЕ ЛОКЕР

<п> Важно је напоменути да свака особа има различите здравствене потребе и услове. Стога је неопходно да се консултујете са лекаром или нутриционистом да бисте примили персонализоване смернице о одговарајућој храни за контролу холестерола.

<п> Имајте на уму да је уравнотежена исхрана у комбинацији са здравим навикама од суштинског значаја за одржавање здравља и спречавање кардиоваскуларних болести.