Која храна држи црева

<Х1> Храна која држи црева: Знате главне зликовце

<п> Можда сте чули да је уравнотежена исхрана критична за правилно функционисање нашег тела. А када је у питању пробавни систем, то није другачије. Интестин је одговоран за апсорпцију хранљивих материја и елиминацију отпада и када не ради исправно, могу настати проблеми попут опстипације.

<Х2> Шта је затвор?

<п> ЦОНСИПАЦИЈА, позната и као опстипација, карактерише се потешкоћа у евакуацији и смањењу учесталости евакуација. Поред тога, измет може бити сув и очврснут, изазивајући нелагоду и бол.

<Х3> Храна која може изазвати затвор

<п> Постоје нека храна која може допринети појаву затвор. Упознајте главне зликовце:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Обрађена храна: Индустријализована храна као што су грицкалице, соде и брза храна, богати се засићеним и лошим мастима, што може учинити цревно транзитно транзитно.
<ЛИ> <стронг> Црвено месо: Прекомерна потрошња црвеног меса може довести до опстипације, јер је богата масноћом и сиромашним у влакнима.
<ЛИ> <стронг> млеко и деривати: Неки људи могу имати нетолеранцију на лактозу, што може проузроковати затвор. Поред тога, прекомерна потрошња сира и јогурта могу допринети проблему.
<ЛИ> <стронг> рафинирана храна: хлеб, тјестенина и колачи направљени са белим брашном су сиромашни у влакнима и могу отежати да функционише црево.
<ЛИ> <стронг> зелена банана: Упркос томе што је богата чврстим шкробом, што је влакно које помаже у функционисању црева, зелена банана може проузроковати затвор у неким људима.

<Х2> Шта да се уради да би се избегла опстипација?

<п> Да бисте избегли затвор, важно је усвојити неке здраве навике, као што су:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Повећати потрошњу влакана: Укључи влакно -рицх храну као што су воће, поврће, целокупно зрно и семенке.
<ЛИ> <стронг> Пијење пуно воде: правилна хидратација је пресудна за правилно функционисање црева. Попијте најмање 2 литре воде дневно.
<ЛИ> <стронг> практицирање физичке активности: Редовна вежба подстиче функционисање црева.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте прекомерну потрошњу прерађене хране: даје преференције природним намирницама и избегавати индустријализовано, које су сиромашне у влакнима и богате масти.

<п> Запамтите да је свако тело јединствено и шта може проузроковати затвор у једној особи можда неће имати исти ефекат на другу. Ако се суочавате са проблемима опстипације, важно је потражити лекарске савете да идентификујете узрок и примате правилан третман.

<п> Надам се да је овај чланак био користан за вас. Побрините се за своју исхрану и црева и здравији живот!