О’Куе и кабинет

<Х1> Шта је кабинет?

<п> Кабинет је основна компонента на рачунару. Одговорна је за становање свих осталих компоненти, као што је матична плоча, процесор, РАМ, између осталих. Поред тога, кабинет такође има прорезе за уградњу складишних јединица, попут тврдих дискова и ССД-а и улазних и излазних уређаја, као што су ЦД / ДВД читачи и УСБ портови.

<Х2> Врсте ормара

<п> На тржишту постоји неколико врста канцеларија, свака са специфичним карактеристикама. Неке главне врсте су:

<ул>
<ЛИ> Торањски ормар: То је најчешћа врста и има вертикални облик, сличан торањ. Пространо је и омогућава уградњу различитих компоненти.
<ЛИ> Мини торањ: Има мању величину од кабинета кула, али ипак нуди довољно простора за већину компоненти.
<ЛИ> Слим кабинет: Компанији је и има тањи дизајн. Идеалан је за оне који имају мало простора на располагању.
<ЛИ> Ормар за рацк: Користи се на серверима и има хоризонтални формат, омогућавајући уградњи неколико канцеларија у сталак.

<Х3> Важне карактеристике

<п> Поред величине и формата, постоје и друге важне функције које треба узети у обзир приликом избора кабинета:

<ул>
<ЛИ> Прошири за проширење: Важно је да проверите колико слотова за проширење, како би се осигурало да ће бити могуће инсталирати видео картице, звучне плоче, између осталог.
<ЛИ> Хлађење: добар систем хлађења је од суштинског значаја за избегавање прегревања компоненти. Проверите да ли кабинет има вентилатор и простор за уградњу хладњака.
<ЛИ> Повезивање: Проверите да ли је ормар има УСБ портове, слушалице и микрофон, између осталог.
<ЛИ> Дизајн: Дизајн кабинета је такође важан јер ће бити видљив у окружењу у којем је рачунар.

<Х2> Како одабрати кабинет?

<П> Да бисте изабрали идеалну ормару, важно је узети у обзир ваше потребе и склоности. Поред раније наведених карактеристика, такође је важно да се верификују компатибилност ормара са осталим компонентама рачунара, као што је матична плоча и напајање.

<п> Препоручује се претраживање и прочитавање рецензија различитог модела канцеларија, да бисте добили представу о искуствима других корисника. Поред тога, такође је могуће да се консултујете са хардвера специјализованим форумима и заједницама, где се могу добити информације и препоруке.

<П> Коначно, важно је дефинисати буџет за куповину кабинета, узимајући у обзир да напреднији и додатнији модели имају тенденцију скупљају.

<Х2> Закључак

<п> Кабинет је основна компонента на рачунару, одговорна за становање свих осталих компоненти и нудећи заштиту и организацију. Приликом одабира кабинета, важно је размотрити величину, облик, расхладну карактеристике, повезивање и дизајн. Препоручују се и рецензије и читање рецензија различитих модела, као и консултантским специјализованим форумима и заједницама. Уз одговарајуће информације, можете одабрати идеалан кабинет за своје потребе и подешавања.