О’Куе и Глутен

<Х1> Шта је глутен?
<п> Глутен је протеин који се налази у житарицама као што су пшеница, јечам и раж. Одговорна је за давање еластичности и доследности храни, широко се користи у прехрамбеној индустрији.

<Х2> Како глутен утиче на тело?
<П> За већину људи, потрошња глутена не изазива здравствене проблеме. Међутим, неки људи имају нетолеранцију глутена, као што су целијакија, у којима имуни систем не реагује ненормално за глутен, узрокујући оштећење танког црева.

<Х3> Целијачка болест
<п> Целијакија је хронична услова у којој потрошња глутена покреће имуни одговор који оштећује вијоности танког црева. То може довести до симптома као што су пролив, бол у трбуху, губитак тежине и неухрањености.

<стронг> Дијагноза и лечење
<п> Дијагноза целијакије се врши кроз крвне тестове и биопсију малог црева. Третман се састоји од дијета глутена, коју треба строго уследити како би се избегло оштећење тела.

<Спан> Глутен без хране
<п> За људе са пелијском болешћу или осетљивошћу глутена, важно је избегавати храну која садржи пшеницу, јечам, ражи и њихове деривате. Срећом, на тржишту је на тржишту, као што су пиринач, кукуруз, кромпир, куиноа, између осталог.

<О ол>
<ЛИ> Глутен -Фее хлеб
<ЛИ> Глупентлени колачи
<ЛИ> Глупентлесс маса
<ЛИ> Глутен -Фрее Цоокиес

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Храна
<Хх> Глутен


<тди>
<Тр>
<ТД> Хлеб од пшенице
<ТД> Да

<Тр>
<ТД> Кукурузни хлеб
<ТД> Не

<Тр>
<ТД> Кромпир хлеб
<ТД> Не


<а хреф = дува <Референца <референца
<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом">