Који су злочини против старијих особа и њихове казне

<Х1> Злочини против старијих: знате пенале

<п> Злочини против старијих људи су тужна стварност у нашем друштву. Нажалост, многи старији људи су жртве насиља, злостављања и занемаривања, што представља казне. У овом чланку ћемо се бавити главним злочинима против старијих особа и правних последица за агресоре.

<Х2> 1. Физичко насиље

<п> Физичко насиље над старијим особама је озбиљан злочин који може резултирати телесним повредама, преломама, па чак и смрт. Агресори могу бити чланови породице, неговатељи или свако ко узрокује физичку штету старијим особама. Казне за овај злочин варирају у зависности од озбиљности повреда, које могу укључивати притвор и у реду.

<Х2> 2 Психолошко насиље

<п> Психолошко насиље карактерише вербална агресија, понижење, претње и било који облик застрашивања који изазива емоционалну патњу старијим особама. Овај облик насиља може довести до проблема са менталним здрављем као што су депресија и анксиозност. Агресори могу да буду кривично одговорни и подлежу притвору и у реду.

<Х2> 3. Напуштање

<п> Напуштање старијих особа је злочин који се јавља када је особа одговорна за бригу о старијим особама, без одговарајуће помоћи. Ово укључује недостатак исхране, хигијене, медицинске заштите и наклоности. Агресори се могу кажњенити притвором и у реду, као и потребни да пруже помоћ напуштеним старијим особама.

<Х2> 4. Финансијско истраживање

<п> Финансијска експлоатација догађа се када су старији жртва преваре, изнуде, крађе или било који облик руковања за финансијске предности. Агресори се могу осудити на затвор и у реду, као и потребни за враћање прецизно добијених износа.

<Х2> 5 Непажња

<п> Непажња је злочин који се јавља када старији не прими основну негу која је потребна за њихово здравље и благостање. Ово укључује недостатак одговарајуће исхране, хигијене, лекове и медицинске праћења. Одговорни за непажњу могу се кажњавати притвором и новчаном казном, као и потребни да пруже потребну негу старијим особама.

<Х3> Закључак

<п> Злочини против старијих су неприхватљиви и треба их водити строго. Важно је отказати било какав облик насиља или злоупотребе над старијим особама, осигуравајући да се агресори буду одговорни и да старији добијају потребну заштиту и помоћ. Друштво у целини мора да се мобилише како би се осигурало поштовање и достојанство старијих особа, промовисање здравог и сигурног старења.