Шта да радим када је нос врло зачепљен

<Х1> Шта да радите када је нос веома зачепљен

<П> Имати зачепљени нос може бити изузетно непријатно и пореметити свакодневне активности. Срећом, постоји неколико мера које можете преузети да бисте ублажили назално загушеност и боље удахните. У овом чланку ћемо истражити неке опције како бисмо помогли укинути наш нос.

<Х2> 1. Користите назални спреј

<п> Назални спреј су популарна опција за ослобађање назалног загушења. Раде смањујући упалу и отварање дисајних путева. Обавезно следите упутства произвођача и не користите спреј дуже него што је препоручено.

<Х2> 2 Направите наводњавање назалног наводњавања

<п> Наводњавање назално, такође познато као назално прање, техника је техника која укључује чишћење носних пролаза са физиолошким раствором. Ово може помоћи у уклањању вишка слузи и ублажити загушења. У апотекама су доступне на назални сетови наводњавања или можете да направите сопствено решење код куће.

<Х2> 3. Користите овлаживач

<п> Влажност може помоћи ублажавању назалног загушења, посебно ноћу. Користите овлаживач да бисте додали влагу у амбијентни ваздух. Обавезно редовно очистите влажникивач да бисте избегли раст бактерија или гљивица.

<Х2> 4. Узми топли туш

<п> Вруће паре за купање може помоћи отворити дисајне путеве и ублажити загушење назалног. Останите у купатилу са затвореним вратима током врућег туширања да бисте уживали у предностима паре.

<Х2> 5 Избегавајте иританте

<п> Избегавајте пушење и излагање цигаретном диму, загађењу ваздуха и осталим иританатама који могу погоршати назално загушење. Останите у чистим и добро проветреним окружењима.

<Х2> 6 Посаветујте се са лекаром

Ако назално загушење траје више од недељу дана или их прати и други симптоми, попут главобоље, грознице или секреције крви, важно је да се консултујете са лекаром. Они ће моћи да процене своје стање и препоруче правилно лечење.

<п> Укратко, зачепљени нос може бити прилично нелагодност, али постоји неколико мера које можете преузети да бисте умањили назално загушења. Испробајте неке од горе поменутих опција и, ако је потребно, обратите се лекару за додатне смернице.