Које вакцине пас треба да траје сваке године

<Х1> Које вакцине треба да узме пса сваке године?

<п> Када је у питању здравље нашег драгог четворице, то је неопходно осигурати да је заштићен од болести. Вакцине играју кључну улогу у спречавању различитих патинских болести и важно је знати да се треба применити годишње.

<Х2> Зашто вакцинисати пса?

<п> Вакцинација је ефикасан начин заштите паса против заразних болести које могу бити тешке и чак фаталне. Вакцине стимулишу имунолосни систем животиње да би произвели антитела која ће је заштитити против специфичних патогених средстава.

<п> Поред заштите самог пса, вакцинација такође помаже у спречавању ширења болести другим животињама, па чак и људима. Стога је то важна мера за јавно здравље.

<Х2> Које су вакцине потребно годишње?

<п> Вакцине које би требало давати годишње могу се разликовати у зависности од региона и препорукама ветеринара. Међутим, неке вакцине се сматрају кључним за већину паса:

<О ол>
<ЛИ> Вишеструка вакцина (В8 или В10): штити од различитих болести као што су постале дистемпер, заразни хепатитис, парвовироза, лептоспироза, између осталог.
<ЛИ> ВАКСКИНА ВАШЕ: Штити од љутње, смртоносна вирусна болест која се може пренијети на људе.

<п> Поред ових основних вакцина, постоје и други који могу да препоручи ВЕТ, у зависности од начина живота пса и ризика до које је изложено. Неки од њих укључују:

<ул>
<ЛИ> Кенес који броји вакцину (пасји заразни трахеобронцхитис)
<ли> Лептоспироза вакцина
<ЛИ> Гиардиасис вакцине

<Х2> Увек се обратите ветеринарима

<п> Важно је напоменути да само ветеринар може одредити које су вакцине потребне за вашег пса. Професионалац ће узети у обзир факторе као што је старост, историја вакцинације, животни стил и одређени ризици.

<п> Зато закажите редовне упите са ВЕТ-ом вашег љубимца да бисте осигурали да је увек заштићен и здрав. Поред тога, следите препоруке професионалца у вези са распоредом вакцинације и ревацинације.

<П> Запамтите да је вакцинација облик бриге и љубави према вашем псу, пружајући му дуг и здрав живот уз њега.