Која алтернативна најбоља дефинише ПОС импресионизам

<Х1> Шта је пост-импресионизам?

Пост-импресионизам је уметнички покрет који се појавио крајем деветнаестог века, као реакција на импресионизам. Док су импресионисти настојали да ухвате светлост и атмосферу сцене, пост-импресионистичка уметника су отишла даље, истраживање нових облика изражавања и експериментирање са бојама, облицима и техникама.

<Х2> Карактеристике пост-импресионизма

<п> Пост-импресионизам је обележен низом различитих карактеристика:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> интензивна употреба боја: Пост-импресиониста уметници су користили живахне и интензивне боје, често на не-натуралистички начин, да изразе емоције и сензације.
<ЛИ> <стронг> нагласак на обрасцу: За разлику од импресиониста, који су настојали да ухвате непосредни појављивање ствари, пост-импресионисте су забринути више о структури и обликовању фигура и објеката.
<ЛИ> <стронг> Експериментирање са техникама: Пост-импресиониста уметници су истраживали нове технике и стилове, као што су Георгес Сиураат спонте и употреба експресивних Винцент Ван Гогхових експресивних четкица.

<Х3> Главни пост-импресионистички уметници

<п> Неки од најпознатијих уметника покрета пост-импресиониста укључују:

<ул>
<ли> Винцент Ван Гогх
<ЛИ> Паул Цезанне
<ЛИ> Георгес Сеурат
<ЛИ> Паул Гаугуин

<Х2> Пост-импресионизам утицај и заоставштина

Пост-импресионизам имао је значајан утицај на развој модерне уметности. Његови експерименти са бојом, обликом и техником су утрли пут за каснији покрети, попут лажног и кубизма. Поред тога, умјетници након импресионирања били су пионири у идеји да је уметност облик личног и субјективног изражавања.

<Х2> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/п%Ц3%Б3С-импресионисм "> Википедиа-пост-импресионизам
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.британница.цом/арт/пост-имппресссонесМи британница-пост-импресионизам