Која животиња представља Палмеирас

<Х1> Која животиња представља Палмеирас?

<п> Палмеирас, један од највећих фудбалских клубова у Бразилу, познато је да свињетину има маскоту. Али да ли знате зашто је свиња животиња која представља Палмеирас?

<Х2> Историја свиње као маскоте Палмеирас

<п> Историја свињетине као и маскота Палмеирас датира се на 1942. Те године клуб се суочио са финансијском кризом и потребни ресурси за успон. Тада је то био председник клуба, италијански Луиги Церво, имао је необичну идеју.

<п> Одлучио је да организује свечану игру између Палмеираса и Коринћана, са циљем да прикупља средства за клуб. Међутим, као што је Палмеирас била у лоше фази, Луиги Церво је одлучио да изазове ривалске коринћане, који је тада био познат као “скунс” у то време.

<п> Одлучио је да доведе свињу на стадион, са намером да се исмева Коринћани. Током игре свиња је пуштена на травњак и проузроковала велику конфузију. Палмеирас је победио у мечу 3-1, а свиња је од тог тренутка постала симбол клуба.

<Х3> Свиња као симбол превазилажења

<п> Свиња је почела да представља Палмеирас не само због победе у мечу против Коринћана, већ и за симболизовање превазилажења клуба у лице финансијских тешкоћа. Као и свиња, Палмеирас је успео да устане и постане један од највећих клубова у земљи.

<п> Поред тога, свиња је позната и по својој канџи и одлучности, карактеристикама које су у фудбалу и који су део идентитета Палмеираса.

<стронг> Цуриоритекти о свињи као маскота Палмеирас:

<О ол>
<ЛИ> Свиња се навијају навијачки звани “Палмеиренсе Порцо” од стране фанова;
<ЛИ> Званична маскота Палмеирас назива се “свињска мрља”;
<ЛИ> Свиња је заступљена зеленом и белом бојом, које су боје клуба;
<ЛИ> Свиња је присутна и у званичној химни палмеираса;
<ЛИ> Палмеирас је познат као “свиња” или “зелене свиње” од стране својих фанова.

<п> Укратко, свиња представља Палмеирас због радознале приче и симболизује превазилажење клуба у лице потешкоћа. Поред тога, свиња је симбол канџе и одлучности, карактеристике вредности у фудбалу.

<П> Ако сте Палмеиренсе, сигурно је поносан на свињу као маскоту вашег срчаног клуба!

<а хреф = "хттпс: //ввв.палмеирас.цом.бр Дон Реф=" НанороФлов "> Кликните овде да сазнате више о Палмеирасу и њеној причи.

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>