Која је животиња звучна

<Х1> Која је животиња Сониц?

<п> Сониц је измишљени лик видео игара који је створио јапанска компанија Сега. Познат је по својој суперсоничној брзини и његовој способности да се увија у лопту да нападне своје непријатеље. Али која је животиња сонична?

<п> Сониц је антропоморфни плави јеж. То значи да је јеж са људским карактеристикама, попут способности говора, ходајући по две ноге и обављајући акције које нормалан јежа не би могао да уради.

<п> Иако је Сониц јеж јеж, његов изглед је нешто другачији од оног краљевског јежа. Има велике, зелене очи, беле рукавице, црвене ципеле и бели трбух. Његова живописна плава боја је иконична карактеристика карактера.

<п> Сониц је створен 1991. године од стране јапанског дизајнера игре Иуји Нака. Развијен је као одговор на Нинтендоову маскоту, Марио. СЕГА је желела да створи карактер који је био брз и модеран и тако на Сониц.

<п> Успех Соника је био тренутни и постао је један од најпопуларнијих ликова у видео играма. Гледао је неколико игара током година, као и серије анимације, стрипове, па чак и филм објављен у 2020.

<п> Дакле, ако вас неко пита коју је животиња звучна, већ знате одговор: то је антропоморфни плави јежа. И не заборавите, познато је да је врло брзо!