Шта је збирско колектив

<Х1> Шта је зброј риба?

<п> Када говоримо о рибљи колективу, односимо на име дато групи риба исте врсте које се окупљају у одређеним ситуацијама. Као и друге животиње, риба такође могу да формирају колективе, који примају специфична имена.

<Х2> Физи колекције

<п> Постоје различити изрази који се користе за позивање на рибе прикупљања. Неки примери су:

<ул>
<ЛИ> ГУНЦХ
<ЛИ> Цардуме
<ли> Сврчање
<ли> руке
<ЛИ> стада

<п> Сваки од ових услова користи се у складу са врстама риба и ситуације у којој се налазију. На пример, израз “Цардуме” се често користи за означавање групе рибе која плива на координиран начин.

<Х3> КОЛЕКТИВНО ПОЧЕТАК РИБЕ

<п> Колективи за рибу имају различите сврхе и понашање. Неки се окупе да се заштите од предатора, док други кластерирају да би репродуковали или тражили храну. Понашање рибе у колективу може се разликовати у зависности од врсте и услова животне средине.

<п> Поред тога, прикупљања риба такође могу утицати и спољни фактори, као што су присуство других морских животиња или промена у океанским струјама.

<стронг> Радозналост: Да ли сте знали да неке рибе сакупљања могу бити толико велике да се могу видети из свемира? То је случај, на пример, сардине кардуме који се јавља на обали Јужне Африке.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх>
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Ганг
<ТД> Риба група која се привремено састаје

<Тр>
<ТД> Цардуме
<ТД> Фисх Гроуп која плива заједно на координирани начин

<Тр>
<ТД> Сврчање
<ТД> Риба група која се креће заједно

<Тр>
<ТД> Руке
<ТД> Фисх Гроуп која се састаје да се заштити се

<Тр>
<ТД> стада
<ТД> Риба група које групе репродукују


<п> Укратко, риба колектив може примити различита имена, попут банде, обућене, роја, стада или стада, у зависности од врсте и ситуације у којој се нађу. Ове рибарске групе могу имати различите сврхе и понашање и под утицајем спољних фактора. Фасцинантно је посматрати понашање рибе у колективном и како се организују да преживе и напредују у свом воденом окружењу.

<а хреф = дува