ЦПЦ рецепт 2015

<Х1> Рецепт на ЦПЦ-у 2015

<п> Рецепт је правни институт који одређује рок за особу да оствари своје право на акцију пред правосуђем. У законику о парничном поступку 2015. године утврђене су неке промене у вези са рецептом, чији је циљ побољшање бразилског правног система.

<Х2> Шта је рецепт?

<п> Рецепт је губитак права дешења због времена времена. То је, када особа не оствари своје право да тражи судску заштиту у року утврђеном законом, појављује се рецепт.

<Х3> Врсте рецепта

<П> у ЦПЦ-у 2015, предвиђене су две врсте рецепта: интерцурентни рецепт и рецепт извршитеља.

<п> Интерцурентни рецепт настаје када се процес заустави више од једне године због непажње страна. У овом случају судија може да угаси процес без резолуције заслуге.

<П> Извршни рецепт се појављује када поверилац не предузме неопходне мере за извршавање пресуде у року утврђеном законом.

<стронг> Значај рецепта у ЦПЦ-у 2015

<п> Рецепт је основни институт за обезбеђивање правне сигурности и спречавање вечности процеса. Са дефинисаним роковима, странке имају одређено време за тражење судске заштите, спречавајући да се старе акције предложи и проузрокују штету онима који су већ у складу са законом.

<Спан> Поред тога, рецепт је такође важан да се избегне преоптерећење правосуђа, који се већ суочава са великом количином процеса. Са рецептом, стари процеси су изумрли, ослобађају простор за нове захтеве.

<О ол>
<ЛИ> Рецепт на ЦПЦ-у 2015
<ЛИ> Шта је рецепт?
<ЛИ> Врсте рецепта
<ЛИ> Значај рецепта у ЦПЦ-у 2015

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Наслов
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> Интерцуррент рецепт
<ТД> Рецепт који се јавља када се процес заустави дуже од једне године због непажње странака.

<Тр>
<ТД> Извршни рецепт
<ТД> Рецепт који се јавља када поверилац не предузме неопходне мере за извршавање пресуде у року утврђеном законом.


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом">