Који је био грех Адама и Ева

<Х1> Гријех Адама и Еве

<п> Адам и Ева су библијски ликови за које се зна да су прва људска бића коју је Бог створио. Према наративној књизи Постанка, живели су у радном башти, равнизакално место где су имали све што су им потребне.

<Х2> Темљање и грех

Међутим, Адам и Ева су у искушењу у искушењу врага, који се представио у облику змије. Ђаво је испитивао Божју команду да не би требали јести од плода дрвета знања о добром и злу. Змија је преварила Еву, натерајући је да верује да је једењем воћа, она и Адама постану попут Бога, познају добро и зло.

<П> Ева је тада дала искушењу и јела је од забрањеног воћа. Такође је понудила Адама, која је такође јела. С тим, они су се десили Бога и починили први гријех човечанства.

<Х3> Последице греха

<п> Након греха, Адам и Ева схватили су да су голи и стидели се. Сакрили су се од Бога, али нашао их је и суочио се са њима. Бог је прогласио псовке на змију, о женама и човеку.

<п> Адам и Ева протерани су из рајске баште и морали су се суочити са последицама свог греха. Од овог тренутка човечанство је почело да живи у свету који је обележио грех и одвајање Бога.

<стронг> Закључак

<п> Гријех Адама и Еве је важан догађај у историји човечанства. Представља пад људског бића и потребу за откупљењем. Кроз Исуса Христова, Бог нуди прилику за опроштење и помирење, омогућавајући људским бићима да му поново приђу.

<РЕФ> Извор: Света Библија, књига Генесис