Која је била прва група КПОП-а

<Х1> Шта је била прва група КПОП-а?

<п> КПОП или корејска поп музика стекла је све популарност широм света. Својим сложеним кореографијом, очаравајуће песме и импресивно изглед, КПОП Групе освајају обожаватеље свих узраста.

<п> Али да ли знате шта је прва група КПОП-а била да се појави? Хајде да сазнамо!

<Х2> Х.О.Т – Пионир КПОП-а

<п> Прва група КПОП-а која се формира била је Х.О.Т, што значи “високих пет тинејџера”. Направили су их СМ за забаву и дебитовани 1996. Група се састојала од пет чланова: Месец Хее-Јоон, Јанг Воо-Хиук, Тони Ан, Кангта и Лее Јае-Вон.

<п> о х.о.т је био истински феномен у Јужној Кореји, освајајући легију навијача и постајући једна од најпопуларнијих група времена. Били су одговорни за популаризацију КПОП-а и поплочавајући пут да се групе које су касније појаве.

<Х3> Утицај Х.О.Т

Успех Х.О.т било је толико сјајно да су се деведесетили “КПОП краљеви”. Објавили су неколико успешних албума, изведених препуних емисија и освојило неколико награда. Поред тога, били су и пионири на друге начине, као што су стварање званичног навијачког клуба и реализације састанка навијача.

Музички стил Х.О.Т био је комбинација попа, рап и плеса, а кореографије су упечатљиви и пуни енергије. Они су такође били одговорни за популаризацију концепта “идол групе”, тј. Поп музичке групе састављене од талентованих и харизматичних младих људи.

<стронг> Наслеђе Х.О.т

Чак и након распуштања у 2001. години, х.о.т је оставио трајне заоставштине у свијету КПОП-а. Многе тренутне групе и уметници наводе Х.О.т као велики утицај и извор инспирације. Поред тога, отворили су врата како би друге групе могле да постигну успех у Јужној Кореји и на међународном нивоу.

<п> Тренутно је КПОП глобални феномен, са групама попут БТС-а, БлацкПинк и ЕКСО победничке фанове широм света. И све је почело са пиониром Х.О.т.

<О ол>
<ЛИ> Референце:
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/х.о.т. "> Википедиа – х.о.т
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.соомпи.цом/артицле/1446079впп/20-иеарс-латер-х--континуес-то-пире-к-поп-долс "> соомпи-20 година касније, х.о.т Наставите да инспиришете к-поп идоле