Који је био први тим Мбаппеа

<Х1> Шта је био први тим Мбаппеа?

<п> Млади француски нападач килиста Мбаппе се сматра једним од највећих обећања светског фудбала. Само 22 године освојио је неколико појединачних наслова и награда и одличан у главним клубовима као што су Пари Сен Жермен и француски тим.

<п> Али знате ли шта је први тим Мбаппе играо професионално? Хајде да сазнамо!

<Х2> Старт каријера

<п> Мбаппе је почео да игра фудбал из раног доба, још увек у детињству. Рођен је у Бондију, на периферији Париза, а пошто је већ био млад доб који је већ показао таленат и страст према спорту.

<п> на 6 година, Мбаппе се придружио Бонди Басе категоријама, локалном клубу. Тамо је био да је у фудбалу узео прве кораке и почео да развија своје вештине.

<Х2> Узашашће у Монаку

<П> Након што је извајање у основним категоријама, Мбаппе је привукла пажњу као Монако, један од главних клубова у Француској. У 2013. години, у 14, ангажовао га је клуб и придружио се базним тимовима.

<П> Постепено, Мбаппе је стекао простор и издвајао се у нижим категоријама Монака. Његова брзина, вештина и завршни капацитет ухватила је пажњу тренера и довела га да се промовише у главни тим.

<Х2> Професионална премијера

<п> Дјегут МБАППЕ-а као професионални плејер одржан је 2. децембра 2015. године у мечу са Френги Лиге Цуп. У то време је ушао на поље на 87 минута другог полувремена, замена нападача Ел Схааравија.

<п> Упркос игрању само неколико минута, Мбаппе је већ показао свој потенцијал и оставио добар утисак. Од тада је више користио тренер Леонардо Јардим и постао је важан комад у багиња Монацо.

<Х2> Закључак

<п> Први професионални тим Килиан Мбаппеа био је Монако. Тамо је преузео прве кораке као професионални играч и почео да привлачи пажњу света фудбала. Од тада, његова каријера је скинула и постала је једно од главних имена спорта.

<п> Тренутно Мбаппе брани боје Паришког Саинт-Гермаин, где је освојио неколико националних титула и постао је један од највреднијих играча на свету. Поред тога, он је и кључни играч у француском тиму, са којим је освојио Светски куп 2018.

<п> Надамо се да сте уживали да знате нешто више о путањи Мбаппе и његовог првог професионалног тима. Останите у подешени нашим блогу за више информација и радозналости о свету фудбала!