Једење чоколаде ноћу узима у сну

<Х1> Једење чоколаде ноћу узима ваш сан?

<п> Ко никада није имао ту неодољиву жељу да једе део чоколаде пре спавања? Али да ли се овај избор може ометати у квалитет спавања? У овом чланку ћемо истражити ово питање и сазнаћемо ако једење чоколаде ноћу заиста одузима сна.

<Х2> Квалитет чоколаде и спавања

<п> Чоколада садржи супстанцу која се зове теобромин, који је природан стимуланс. Теобромин може повећати откуцај срца и подстицање централног нервног система, што може довести до потешкоћа да спава.

Међутим, количина теоброминског присутног чоколаде варира у зависности од врсте и количине коришћене какаа. Тамна чоколада, на пример, има већу концентрацију какаа и, према томе, више теобромина. Млечна чоколада и бела чоколада имају мање теобромина.

<Х3> Савети за јело чоколаду ноћу без наношења сна унаповања

<п> Ако сте љубитељ чоколаде и не желите да се одричете овог задовољства пре спавања, неки савети могу помоћи у минимизирању стимулативног ефеката чоколаде:

<О ол>
<ли> Одлучите се за ниже чоколаде какаа;
<ли> Избегавајте да конзумирају велике количине чоколаде;
<ЛИ> Покушајте да једете чоколаду неколико сати пре спавања да бисте дали време тела за метабомин;
<ЛИ> Комбинују чоколаду са храном која има триптофана, аминокиселину која помаже у производњи серотонина и мелатонина, спавања – исправљена хормона. Примери хране -Рицх хране су банана, млеко и јогурт;
<ЛИ> Успоставите редовну рутину спавања, избегавајући јести чоколаду или било коју стимулишуру храну у близини спавања.

<П> Сећајући се да свака особа различито реагује на стимулансе, па је важно да посматрате како њихово тело не може ноћу да се момената човека реагује на потрошњу чоколаде. Ако схватите да имате потешкоће са спавањем, можда ће бити занимљиво избегавати потрошњу чоколаде у близини спавања.

<п> Укратко, једење чоколаде ноћу може ометати квалитет спавања због присуства теобромина, природног стимуланса. Међутим, могуће је умањити ове ефекте пратећи неке савјете, као што су избор чоколаде са мање какаа садржаја и избегавајући потрошњу великих количина. Свака особа је јединствена, па је важно да посматрате како њихово тело реагује на потрошњу чоколаде пре спавања.

<п> Надамо се да ће овај чланак разјаснити ваше сумње на тему. Ако вам се свидело, поделите то са пријатељима и породицом!