Храна за повећање мајчиног млека

<Х1> Храна за повећање мајчиног млека

<п> Када је у питању дојење, многе мајке су забринуте што производе довољно мајчиног млека за своје бебе. Срећом, постоји неколико намирница која може помоћи да повећате производњу мајчиних млека. У овом чланку ћемо истражити неке од ових намирница и њихове користи.

<Х2> 1. Зоб
<п> Оатс је одличан извор гвожђа, влакана и витамина Б. Поред тога, садржи сапонине који подстичу производњу мајчиних млека. Можете конзумирати каше зоб, гранолу или га додати у смоотхиес.

<Х2> 2 Семенке лана
<п> Флаксеедс је богат омега-3 масним киселинама, које су неопходне за производњу мајчиних млека. Они такође садрже фитоестрогене, који могу помоћи равнотежним нивоима хормона. Можете додати земљу ланено мјесто игуртима, салатама или смоотхијама.

<Х2> 3. Царрот
<п> Царрот је одличан извор витамина А, који је важан за производњу мајчиних млека. Поред тога, садржи антиоксиданте који помажу ојачањем имунолошког система мајке и бебе. Можете конзумирати сирову шаргарепу, кухање или додати на чорбе и паприке.

<Х2> 4. Спанаћ
<п> Спинацх је богат гвожђем, калцијумом и витаминима А и Ц. Ови хранљиви састојци су од суштинског значаја за производњу мајчиних млека и укупно здравље мајке и бебе. Можете да конзумирате шпинат у салатама, зеленим соковима или је додате у куване посуђе.

<Х2> 5 Гингер
<п> Гингер је познат по својим противупалним и пробавним својствима. Поред тога, може вам помоћи да повећате производњу мајчиних млека. Можете да конзумирате ђумбир у чајевима, соковима или да га додате у куване посуђе.

<Х2> Закључак
<п> Постоји неколико намирница која може помоћи у повећању производње мајчиних млека. ОАТС, ланено семенке, шаргарепе, шпинат и семенке ђумбира су само неки од њих. Имајте на уму да је важно одржати уравнотежену и здраву исхрану током дојења. Увек се обратите здравственом стручњаку за персонализоване смернице.