Храна која држи црева

<Х1> Храна која држи црева

<П> Имати заробљени црево може бити прилично непријатно и чак штетно за здравље. Стога је важно знати која храна може допринети овом проблему и избегавати или их конзумирати умјерено.

<Х2> Фибер -рицх Фоодс

<п> Влакна су од суштинске важности за правилно функционисање црева јер помажу да повећају јачину столице и олакшавају цревни транзит. Међутим, када се троше у вишку, могу да изазове затвор. Неколико влакана -рицх храна која може да држи црево је:

<ул>
<ЛИ> Интегрални хлеб
<ЛИ> Интегралне житарице
<ли> Бровн Рице
<ли> пасуљ
<ЛИ> Слакотина
<ЛИ> Лентилс

<п> Важно је напоменути да су влакна важна за здравље и треба да буду део уравнотежене исхране. Идеал је да их конзумира у адекватним количинама и увек прате добру хидратацију.

<Х2> Обрађена храна

<п> Обрађена храна, као што су грицкалице, соде, пуњене крекере и брза храна, познати су да су сиромашни у влакнима и богат мастима и шећерима. Ова храна може допринети заробљеном цреву јер не пружају хранљиве материје неопходне за правилно функционисање дигестивног система.

<Х2> Фотографија за чињеницу

<п> Прекомерна потрошња хране богата мастима као што су пржена храна, масно месо и жути сиреви могу да наруше функционисање црева. То је зато што су масти тешко пробавити и могу успорити цревни транзит.

<Х2> Храна са ниском водом

<П> Мала водена храна, као што су зелене банане, јабуке и крушке, могу допринети затворству. То је зато што је важна вода за омекшавање столица и олакшавање њихове елиминације.

<Х2> Закључак

Избегавајте прекомерну потрошњу влакана -Рицх намирница, прерађена храна, храна богата мастима и маленој храни за воду може помоћи у спречавању опстипације. Важно је одржавати уравнотежену исхрану, богату влакнима и пити пуно воде како би се осигурало правилно функционисање црева.