Како да окончате бебину флегму

<Х1> Како да окончате бебину флегму

<п> Када је беба хладна или грипа, то је заједничко да представи накупљање гноја на дисајним путевима. То може изазвати нелагодност и потешкоће у дисању, што брине родитеље. На овом блогу ћемо се позабавити неким саветима и пажљима да помогнемо окончању бебине флумме.

<Х2> 1. Држите окружење чисто и влажним

<п> Важно је да задржите околину где је беба чиста и влажна. Користите влажни ваздух како бисте помогли понижавању животне средине, што олакшава елиминацију флегма. Такође, држите кућу чистом, избегавајући нагомилавање прашине и гриња.

<Х2> 2 Правите назално прање са физиолошком отопином

<п> Носално прање са физиолошком отопином је сјајан начин да помогнете уклањању бебине флумме. Користите шприцу или капљицу за примену физиолошког серума бебиним носницима. Ово помаже да очистите дисајне путеве и олакшава дисање.

<Х2> 3. Понудите течности у изобиљу

<п> Одржавање бебе хидрираног је пресудно за помоћ у уклањању гноја. Понудите течности у изобиљу као што су вода, природни сокови и чајеви. Хидратација помаже да се флуидификују гноја, олакшавајући његову елиминацију.

<Х2> 4. Извршите масаже у грудима и назад

<п> Извођење меког грудног коша и задња масажа може помоћи у ублажавању нелагодности узроковане акумулацијом флегма. Користите кружне и светлосне покрете да бисте подстакли експектору и олакшали елиминацију флегма.

<Х2> 5 Посаветујте се са педијатру

Ако бебин флумм и даље траје више од недељу дана, ако постоји температура или ако беба има потешкоћа у дисању, важно је да се консултујете са педијатру. Лекар може процијенити ситуацију и навести одговарајући третман ако је потребно.

<п> Укратко, да се окончају бебин фленгм, важно је одржати окружење чисто и влажно, прање назалног прања са физиолошком отопином, нуде течности у изобиљу, обављајте груди и задњу масажу и, ако је потребно, обратите се педијатру. Слиједећи ових савета можете помоћи својој беби боље да дише и опорави брже.