Како пронаћи ИП штампача

<Х1> Како пронаћи ИП штампача

<п> Када морамо да поставимо штампач на нашој мрежи, једна од основних информација је ИП адреса штампача. ИП (Интернет протокол) је један број који идентификује сваки уређај повезан на мрежу. На овом блогу ћемо вам показати како да пронађете ИП вашег штампача једноставно и брзо.

<Х2> 1. корак: Проверите везу штампача

<п> Пре него што почнете да тражите ИП штампача, проверите да ли је тачно повезано са мрежом. Проверите да ли је мрежни кабл правилно прикључен на штампач и рутер или прекидач.

<Х2> Корак 2: Приступите подешавањима штампача

<п> Да бисте пронашли ИП штампача, морат ћете приступити њеним подешавањима. То се може учинити на различите начине, у зависности од модела штампача. Генерално то можете учинити путем контролне табле штампача или Интернет претраживача.

<Х3> Опција 1: Контролна табла штампача

<п> неки модели штампача имају управљачку плочу са ЛЦД екраном. У овом случају можете прегледати мени Цонтрол Панел да бисте пронашли мрежне поставке. Потражите опцију попут “Мрежне поставке” или “Подешавања везе”. У оквиру ових поставки морате пронаћи ИП адресу штампача.

<Х3> Опција 2: Приступ Интернет претраживачу

<п> Други начин за приступ поставкама штампача је путем Интернет претраживача. За то ће вам требати ИП адреса штампача. Ако не знате ИП штампача, следите следеће кораке да бисте је открили.

<Х2> Корак 3: Откријте ИП штампача

<п> Постоји неколико начина за откривање ИП штампача. Покажите две једноставне опције:

<Х3> Опција 1: Страница конфигурације штампача

<п> Неки модели штампача имају страницу са конфигурацијом која приказује све важне информације, укључујући ИП адресу. Да бисте приступили овој страници, следите доле наведене кораке:

<О ол>
<ЛИ> Отворите Интернет претраживач.
<ЛИ> Унесите стандардну ИП адресу штампача у адресну траку. Неки уобичајени примери су “192.168.1.1” или “192.168.0.1”. Погледајте приручник за штампач да бисте пронашли исправну ИП адресу.
<ЛИ> Притисните ЕНТЕР.
<ЛИ> Мора се приказати Страница конфигурације штампача. Потражите одељак под називом “Информације о мрежи” или нешто слично. ИП адреса штампача биће наведена у овом одељку.

<Х3> Опција 2: Помоћу наредбеног ретка

<п> Други начин за откривање ИП штампача користи Виндовс командни редак. Следите доле наведене кораке:

<О ол>
<ЛИ> Отворите командни редак. То можете учинити притиском на Виндовс + Р тастере куцањем “ЦМД” и притиском на Ентер.
<ЛИ> Унесите наредбу “Пинг наме_пресор” и притисните Ентер. Замените “наме_дам.цом” са именом штампача који желите да откријете ИП.
<ЛИ> Командни редак ће приказати ИП адресу штампача.

<п> Сада када сте открили ИП штампача, можете га користити да конфигуришете штампач на вашој мрежи. Не заборавите да запишете ИП адресу да бисте олакшали будућа подешавања или одржавање.

<п> Надамо се да је овај блог био користан за проналажење ИП вашег штампача. Ако имате било каквих питања, оставите коментар испод. Срећно!