Како ажурирати ЈС чвор

<Х1> Како ажурирати чвор.јс

<п> Ноде.јс је развојна платформа која омогућава извршење ЈаваСцрипт кода на страни сервера. Широко се користи за стварање скалабилних и високо перформанси веб апликација. Међутим, важно је одржавати чвор.јс да бисте искористили најновије ресурсе и исправите могуће рањивости сигурности.

<Х2> Зашто ажурирати чвор.јс?

<п> Ажурирање чвора.јс доноси бројне користи, укључујући:

<ул>
<ЛИ> Побољшања перформанси
<ли> Исправљања грешака
<ЛИ> Нове функције и функције
<ЛИ> Безбедносна ажурирања

<Х2> Како да ажурирате чвор.јс

<п> Постоји неколико начина за ажурирање чвора.ЈС, у зависности од оперативног система који користите. Ево неких опција:

<Х3> 1. Ручно ажурирање

<п> Једна опција је ажурирање ручно преузимањем најновијом верзијом Ноде.ЈС на званичној веб страници (хттпс: //нодејс.орг) и инсталирање је на вашем систему. Обавезно деинсталирајте претходну верзију пре него што инсталирате ново.

<Х3> 2 Управитељ пакета

<п> Ако користите менаџер пакета као што је НПМ или пређе, можете ажурирати чвор.јс користећи једноставну команду. На терминалу покрените следећу наредбу:

<п> <стронг> нпм инсталација -г чвор

<П> Ово ће ажурирати Ноде.ЈС за најновију верзију доступну на НПМ запису.

<Х3> 3. Версатион Манагер

<п> Друга опција је да се користи менаџер из верзија чвора.јс, као што је НВМ (менаџер верзије чвора) или н. Ови алати омогућавају вам да инсталирате и управљате више верзија чвора.ЈС у вашем систему. С њима можете лако прећи између верзија и ажурирати најкасније.

<Х2> Провера верзије чвора.ЈС

<п> Након ажурирања чвора.ЈС, важно је да се потврди да је ажурирање било успешно. Да бисте проверили Ноде.ЈС верзију инсталирану на вашем систему, отворите терминал и покрените следећу наредбу:

<п> <стронг> чвор -в

<П> Ово ће приказати тренутну верзију Ноде.ЈС.

<Х2> Закључак

<п> Одржавање чвора.ЈС ажурирано је од суштинског значаја за осигурање сигурног развоја животне средине и искористити најновије функције. Помоћу горе поменутих опција за ажурирање можете лако да ажурирате своје чворове.ЈС ажуриране и уживајте у свим погодностима које нуди.