пробити пупак

<Х1> ФРАЊЕ ТРМСКОГ ТУТОВА: Све што је потребно да знате

<п> Јесте ли икада размишљали о пробијању пупак? Ово је веома уобичајена пракса, посебно међу младима, али многе сумње могу настати пре доношења ове одлуке. У овом чланку ћемо се позабавити свим аспектима везаним за ову тему, од процеса бушења до неопходне неге током исцељења.

<Х2> Процес бушења

<п> Навик на новчаницу врши специјализовани професионалац, обично у тетоважним и пиерцинг студијима. Пре обављања поступка важно је одабрати поуздано и санирано место да бисте избегли могуће компликације.

<п> Професионалац ће означити тачну локацију на којој ће се направити рупа, узимајући у обзир анатомију буллог дугмета. Тада ће се стерилни шупљи катетер искористити за обављање бушења. Важно је напоменути да процес може бити мало болан, али интензитет се разликује од особе до особе.

<Х3> Нега током исцељења

<П> Након бушења је од суштинског значаја за правилно праћење смерница професионалца како би се осигурало добро исцељење. Нека основна нега укључује:

<О ол>
<ЛИ> Оперите пупак дневно са неутралним сапуном;
<ли> Избегавајте контакт са морском водом, базенима и купатилом током првих недеља;
<ЛИ> Не померајте пробијање прљавим рукама;
<ли> Избегавајте уску одећу која може проузроковати трење;
<ЛИ> Избегавајте да користите хемикалије на лицу места;
<ли> Избегавајте спавање на леђима;
<ЛИ> Избегавајте продужено излагање сунцу;
<ЛИ> Избегавајте употребу масти или производа које не препоручују професионалац.

<П> Након ових смерница, исцељивање Набига обично се јавља око 6 до 12 месеци. Током овог периода, нормално је да се догоди мало црвенило, отеклина и секреција, али ако се ови симптоми и даље постоје или интензивирају, важно је потражити лекарске савете.

<Х2> Коначна разматрања

<п> Одлука о пробијању пупак је лична и мора се пажљиво узимати. Важно је да се истражи тема, изаберите квалификованог стручног и прате све смернице за негу током исцељења. Имајте на уму да свако тело различито реагује, тако да је неопходно бити свестан знакова вашег тела.

<п> Надамо се да је овај чланак појаснио ваша питања о пробијању пупка. Ако и даље имате било каквих питања, оставите у коментарима у наставку. До следећег пута!