Добијте оно што јесте

<Х1> Шта је добити?
<п> Гет је метода која се користи у ХТТП протоколу за затраживање података са веб сервера. То је један од главних облика интеракције између клијента (прегледача) и веб сервера.

<Х2> Како се добија?
<п> Када купац пошаље добијање захтева на серверу, то захтева одређену карактеристику, као што је ХТМЛ страница, слика или текстуална датотека. Овај захтев се састоји од заглавља и, опционо, тело.

<Х3> Пример набавке реквизиције:
<п> <стронг> гет /пагина.хтмл хттп / 1.1
<п> <стронг> Домаћин: ввв.екемпло.цом
<п> <стронг> Кориснички агент: Мозилла / 5.0 (Виндовс НТ 10.0; Вин64; к64) АпплеВебкит / 537.36 (КХТМЛ, попут геконог) Цхроме / 58.0.3029.110 Сафари / 537.3

<Х2> Добијте предности
<п> Набавите метод има неке предности у односу на друге ХТТП методе, као што је Пост. Једноставно је применити и разумети, осим што је то, што је резултат, резултат захтева се може чувати у кешу касније.

<Х2> Набавите недостатке
Међутим, такође имају неке недостатке. Како се подаци шаљу у УРЛ-у, лако се може прегледати и пресретати треће стране. Поред тога, износ података који се може послати је ограничен УРЛ-ом, што може бити проблем у захтевима који укључују велике количине података.

<Х2> Закључак
<п> Гет је важна метода у ХТТП протоколу, који се користи за затражење података са веб сервера. Има предности и недостатке и неопходно је разумети њен рад за развој ефикасних и сигурних веб апликација.