Гироскоп Шта је

<Х1> Гросцопе: Шта је и како то функционише?

<п> Гироскоп је уређај који се користи за мерење или одржавање оријентације објекта у односу на референтну тачку. Широко се користи у неколико области, као што су ваздухопловство, навигација, роботичка и електроника.

<Х2> Како ради жироскоп?

<П> Гироскоп се састоји од ротора који се врти великом брзином и структуром која омогућава ротору да одржи своју оријентацију у свемиру. Када предмет који садржи жироскоп прође промену оријентације, резултирајућа сила узрокује да се ротор креће у супротном смеру, чиме се одржава стабилност.

<п> Гироскоп може бити механички, користећи физичка принципа као што су очување угаоног тренутка или се може заснивати на модерним технологијама као што су оптички гејалистички производи или МИЗЕ (микро-електро-механички системи) Гироскопи.>

<Х3> Гироскопске апликације

<п> Гироскоп има неколико практичних апликација. У ваздухопловству, на пример, користи се за мерење става и оријентације авиона, омогућавајући пилоту да одржава контролу чак и у неповољним условима. У поморској навигацији, жироскоп се користи за одржавање стабилности бродова и посуда.

<П> У електроници, гироскоп се користи на уређајима као што су паметни телефони и таблете за откривање оријентације уређаја и аутоматски подешавају екран. Поред тога, користи се и у роботима да помогне у навигацији и равнотежи.

<стронг> Радозналост: Гироскоп се такође користи у играчкама, као што је познати спиннер, који је постао грозница између деце и одраслих.

<О ол>
<ЛИ> Механички жироскоп
<ли> Оптички оптички Гросцопе
<ЛИ> МЕМС ГРОСЦОПЕ

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Врста жироскопа
<Хх> Принцип рада


<тди>
<Тр>
<ТД> Механички жироскоп
<ТД> Очување угаоног тренутка

<Тр>
<ТД> Оптички гироскоп влакана
<ТД> Слаба уплитање у оптичко влакно

<Тр>
<ТД> МЕМС ГРОСЦОПЕ
<ТД> Микроструктуре које откривају покрете


<а хреф = дува <Референце:
<О ол>
<ли> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/гироссц%Ц3%Б3пио
<ли> хттпс: //ввв.екампле.цом

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>