Гуава држи или ослобађа црево

<Х1> Гуава: Држи или ослобађа црево?

<п> Када је у питању храна која може утицати на функционисање наших црева, увек се појављују сумње и митови. Једна од ових намирница је Гуава, укусни типични бразилски десерт. Али на крају крајева, Гуава држи или ослобађа црево?

<Х2> Митови и истине о Гуави

<п> Пре него што одговоримо на ово питање, важно је разумети неке митове и истине о Гуави. Многи људи верују да слатка храна, попут Гуаве, може проузроковати затвор. Међутим, не постоје научни докази који доказују ову директну везу.

<п> Оно што се може догодити је да неки људи могу имати индивидуалну осетљивост на одређену храну, укључујући и Гуаву. То значи да за неке људе, прекомерна потрошња Гуава може изазвати нелагоду црева, попут гасова и отеклина. Међутим, то није правило за све.

<Х3> Влакна у Гуави

Један од разлога због којих је Гуава често повезан са опстипацијом је због недостатка влакана у његовом саставу. Влакна су важна за правилно функционисање црева јер помажу у регулисаном транзиту и спречавају опстипацију.

Међутим, важно је напоменути да Гуава није једини извор влакана. Постоји много других влакана -рицх намирница која се може укључити у исхрану како би се осигурало добро црево функционисање.

<стронг> Закључак:

<п> Сама Гуава нема некретнине која су доказала да ухапсе или ослободе црево. Оно што се може догодити је да неки људи могу имати индивидуалну осетљивост на ову храну, што може изазвати цревну нелагоду. Поред тога, Гуава није значајан извор влакана, што може допринети затворству код неких људи.

<п> Стога, ако вам се свиђа Гуава, можете наставити да уживате у овом укусном десерту, све док се конзумира умјерено и заједно са уравнотеженом исхраном, богатом влакнима и другим здравом храном.

<О ол>
<ЛИ> Референце:
<ЛИ> <А а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3435786/ "> Студија о односу слатке хране и затвор
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц6124841/ "> Значај влакана у исхрани дијета