Влада која је створила Проуни

<Х1> Влада која је створила проули

<п> Универзитет за све програма, познатији као проуни, је бразилски владин програм који нуди пуне и делимичне стипендије у приватним високошколским установама. Али да ли знате коју је влада била одговорна за његово стварање?

<П> Да бисмо одговорили на ово питање, морамо се вратити на време и сећамо се политичког и социјалног контекста Бразила. Проуни је створен 2004. године, током владе тада -Пресидент Луиз Инацио Лула да Силва, познатији као Лула.

<Х2> Важност Проуни

<п> Проуни је створен са циљем ширења приступа високошколском образовању за ниско -инцомете. Програм нуди стипендије у додипломским и секвенцијалним курсевима обуке за одређену обуку, како за студенте који су похађали средњу школу у јавним школама и онима који су похађали приватне школе, под условом да су то као пуне научнике.>

<п> Поред тога, Проуни такође укључује особе са инвалидитетом и наставницима у јавним школама који раде у учионици за додипломске, нормалне или педагошке курсеве.

<Х3> Како проуни посао?

<п> Проуни користи национални ниво средње школе (ЕНЕМ) као критеријум селекције. Студенти заинтересовани за такмичење за стипендију морају учествовати у најновијем ЕНЕМ-у и добили су минималну оцену успостављеног од стране програма.

<п> Поред тога, потребно је испунити неке социоекономске захтеве, као што су полицајац по глави становника до једне и по минималне плате да се такмиче за пуне стипендије, а до три минималне плате да се такмиче за делимичне стипендије.

<п> Комплетне стипендије покривају 100% месечне курс, док делимичне стипендије покривају 50% износа. Одабрани студенти могу бирати између различитих приватних високошколских установа које учествују у програму.

<стронг> Пролине предности

<п> Проуни је био основан за демократизацију приступа високошколским образовању у Бразилу. Програм је већ користио хиљаде малих –ин -ин -ин-линковних студената, који не би могли да приуште трошкове приватног факултета.

<п> Поред тога, Проуни такође доприноси побољшању квалитета образовања у приватним институцијама, јер стипендије се одобравају од студената академске и социоекономске перформансе ученика.

<О ол>
<ЛИ> Више могућности студирања за ниске -ин -рове студенте;
<ЛИ> Побољшање квалитета образовања у приватним институцијама;
<ЛИ> Стимулисање образовања наставника;
<ЛИ> Смањење социјалних неједнакости.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<хх> година
<Хх> Влада


<тди>
<Тр>
<ТД> 2004
<ТД> Луиз инацио лула да силва влада


<П> Укратко, Пролини је створен током владе Луиза Инацио Лула Да Силва 2004. године и било је важно средство за промоцију друштвене и образовне инклузије у Бразил. Програм нуди пуне и делимичне стипендије у приватним високошколским установама, омогућавајући ниско -инцоме студентима да имају приступ квалитетном образовању.

<а хреф = дува