токсичне гранулације у неутрофилима што значи

<Х1> Токинске гранулације у неутрофилима: Шта то значи?

<п> Отровни гранулације за неутрофирање су лабораторијски налазити који могу указивати на присуство одређених медицинских стања. Неутрофили су врста беле крвне ћелије, позната и као леукоцити, који играју важну улогу у имунолошког система, помажући у борби против инфекција и упала.

<Х2> Шта су токсичне гранулације у неутрофилима?

<п> Отровни гранулације за неутрофирање се односе на видљиве промене у цитоплазматским гранулацијама ових ћелија. Ове гранулације су унутарћелијске структуре које садрже ензиме и друге супстанце укључене у имунолошког одговора.

<П> Када гранулације неутрофила постају токсична, то може указивати на ненормално активирање имунолошког система или присуство одређених болести. Ове промене се могу приметити у крвној тесту која се зове периферна мрља крви.

<Х3> Који су могући узроци токсичних гранулација у неутрофилима?

<п> Постоји неколико медицинских стања који могу довести до развоја токсичних гранулација у неутрофилима. Неки од могућих узрока укључују:

<О ол>
<ЛИ> Тешке бактеријске инфекције
<ЛИ> Гљивичне инфекције
<ЛИ> Вирусне инфекције
<ЛИ> Хроничне упалне болести
<ЛИ> Аутоимуне болести
<ЛИ> Акутна мијелоидна леукемија
<ЛИ> Мијелодиспластиц синдроме

<п> Важно је напоменути да присуство токсичних гранулација у неутрофилима није дијагностика сама по себи и треба да се тумачи у вези са другим клиничким и лабораторијским налазима.

<Х2> Како је направљена дијагноза?

<п> Дијагноза токсичних неутрофила врши се крвним тестом званим периферним мрљама крви. У овом испиту се прикупља узорак крви и крвна ћелије се примећују микроскопу.

<п> Поред тога, други комплементарни тестови могу затражити лекар, као што су додатни тестови крви, биопси или генетски тестови коштане сржи, зависно од дијагностичке сумње.

<Х2> Лечење и прогноза

<п> Лечење токсичне гранулације неутрофила зависи од основног узрока. У многим случајевима лечење је усмерено на основну болест, као што је употреба антибиотика за бактеријске инфекције или имуносупресивне лекове за аутоимуне болести.

<п> Прогноза се такође разликује у зависности од основног узрока. У неким случајевима токсичне гранулације неутрофила могу бити пролазно проналажење и нестају правилним лечењем. Међутим, у другим ситуацијама, могу указивати на строжи здравствено стање које захтева праћење и континуирано лечење.

<п> Важно је да се консултујете са лекаром за одговарајућу процену и дијагнозу ако се сумња да су сумњиве токсичне гранулације у неутрофилима или било које друге промене у резултатима испитивања крви.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3150011/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ3150011 /
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3150011/ "таргет =" _бланк "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ3150011 /

<реф> Слика: <а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом/имагем "таргет = "_бланк"> хттпс: //ввв.екампле.цом/имагем

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом/видео" Видтх = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>