Степен жалбе који значи

<Х1> Степен ресурса: Шта то значи?

<п> Степен жалбе је израз који се користи у правном обиму да се односи на хијерархијски ниво правосудног процеса. То указује на то на пример, процес је и ако је још увек могуће жалити доношење одлуке.

<Х2> Интензије правосуђа

<п> у Бразилу, правосуђе је подељено у различите инстанце, по сваком компетентном и хијерархији. Они су:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Прва инстанца: је прва фаза правосудног процеса, где се догоди почетна просудба. У овој фази су анализирани докази и аргументи које су учествовале у укљученим странама.
<ЛИ> <стронг> Друго инстанца: Ако се једна од страна не слаже са одлуком првог степена, могуће је да се жали на другостепену инстанцу. У овој фази, ново суђење врши група судија, која се назива колегијама.
<ЛИ> <стронг> Трећа инстанца: Ако још увек постоји неслагање у вези са одлуком друге инстанце, могуће је жалити трећој инстанци. У овом случају, процес ће анализирати Врховни суд, попут Врховног суда правде (СТЈ) или Федерални Врховни суд (СТФ).

<Х3> Ресурси

<П> Жалбе су инструменти које су стране које су користиле у судски поступак да би се доведе у доношење одлуке у нижој инстанци. Циљ је да траже преглед или модификацију одлуке.

<п> Постоје различите врсте ресурса, као што су жалба, посебна жалба, изванредна жалба, између осталих. Сваки има специфичне захтеве и рокове које треба поднети.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Врста ресурса
<Хх> Пристепена
<Хх> Сврха


<тди>
<Тр>
<ТД> Жалбена жалба
<ТД> Друго инстанце
<ТД> Прегледајте одлуку првостепене инстанце

<Тр>
<ТД> Посебна жалба
<ТД> Трећа инстанца (СТЈ)
<ТД> Питање о интерпретацији Савезног закона

<Тр>
<ТД> Ванредна жалба
<ТД> Трећа инстанца (СТФ)
<ТД> Питање о интерпретацији савезног устава


<п> Важно је напоменути да нису сви процеси достигли трећу инстанцу, јер постоје услови за приношење жалби. Поред тога, свака инстанца има своја правила и компетенције.

<а хреф = дува <Х2 ид = "Реф"> Референце

<О ол>
<ЛИ> Закон бр. 13.105 / 2015 – Кодекс парничног поступка
<ЛИ> Савезни устав из 1988.