ГТИН / ЕАН Шта је

<Х1> ГТИН / ЕАН: Шта је и како то функционише?

<п> ГТИН (ГЛОБАЛНИ ТРГОВИНСКИ НАРУЧАК) ИЛИ ЕАН (европски број чланака) је баркод који се користи за идентификацију производа широм света. Састоји се од јединственог нумеричког низа који омогућава идентификацију и праћење предмета у различитим фазама ланца снабдевања.

<Х2> Како функционира ГТИН / ЕАН?

<п> ГТИН / ЕАН се користи за идентификацију производа у различитим форматима, као што су паковање, кутије, палете, па чак и појединачни производи. Чита га баркод скенери, који декодира нумеричку секвенцу и повезују га са одговарајућим производом у бази података.

<п> ГТИН / ЕАН кодекс додијељен је производу произвођача или ентитета одговоран за управљање баркодова у свакој земљи. Сваки производ прима јединствени код који је регистрован у централизованој бази података.

<Х3> ГТИН / ЕАН ПРЕДНОСТИ

<п> ГТИН / ЕАН Спрема доноси неколико користи компанијама и потрошачима. Неки од њих укључују:

<О ол>
<ЛИ> Сљедобљивост: ГТИН / ЕАН омогућава праћење производа у ланцу снабдевања, од производње до коначне продаје.
<ЛИ> Контрола залиха: са ГТИН / ЕАН-ом можете имати прецизнију контролу залиха, избегавајући губитке и осигурање доступности производа.
<ЛИ> Једноставност идентификације: Баркод олакшава брзу и прецизну идентификацију производа, поједностављене процесе као што су плаћање у кутијама супермаркета.
<ЛИ> СИСТЕМС ИНТЕГРАЦИЈА: ГТИН / ЕАН може бити интегрисан у системе управљања, омогућавајући аутоматску продају продаје, контролу залиха и друге операције.

<Х2> Како добити ГТИН / ЕАН?

<П> Да бисте добили ГТИН / ЕАН, морате да контактирате ентитет одговорног за управљање баркодова у вашој земљи. У Бразилу, на пример, овај ентитет је ГС1 Бразил. Морате да се повезујете са овим ентитетом и купите баркоде потребне за ваше производе.

<П> Након куповине баркодова, важно је да их региструју у централизованој бази података како би се осигурало јединственост производа и сљедивост.

<Х2> Закључак

<п> ГТИН / ЕАН је баркод који се користи за идентификацију производа широм света. Има неколико користи компанијама и потрошачима, као што је сљедивост, контрола залиха и једноставност идентификације. Да бисте добили ГТИН / ЕАН, морате да контактирате ентитет одговорног за управљање баркодова у вашој земљи.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.гс1.орг/стандардс/гтин "> хттпс: //ввв.гс1.орг/стандардс/гтин
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.гс1бр.орг/цодигос-де-барррас/гтин "> хттпс: //ввв.гс1бр.орг/цодигос-де-барг/гтин