хацкинтосх Шта је

<Х1> Шта је Хацкинтосх?

<п> Ако сте технолошки ентузијасти, вероватно сте чули за израз “Хацкинтосх”. Али на крају крајева, шта је Хацкинтосх?

<п> А Хаццинтосх је лични рачунар који је модификован за покретање МАЦОС оперативног система који је развио Аппле. Иако Мац рачунари производе Аппле и долазе са унапред инсталираним Мацос-ом, ХАЦКИНТОСХЕС је монтиран од стране обичних корисника користећи компатибилне хардверске компоненте.

<Х2> Зашто би неко возио Хацкинтосх?

<п> Постоји неколико разлога због којих неко може да одлучи да састави Хацкинтосх уместо да купује Мац. Један од главних разлога је трошак. Мац рачунари обично су скупље од обичних рачунара и постављени хакинтосх може бити економичнија алтернатива.

<п> Поред тога, постављање хацкинтосх омогућава корисницима да прилагоде хардвер у складу са њиховим потребама и склоностима. Ово може бити посебно корисно за професионалце за стварање садржаја, као што су графички дизајнери и видео уредници, који ће можда требати више моћних компоненти од оних које се нуде на стандардним МАЦ моделима.

<Х3> Како поставити хацкинтосх?

<п> Монтажа хацкинтосх може бити сложен процес и захтева добро познавање хардвера и софтвера. Важно је пажљиво бирати компатибилне компоненте и следите поуздане водиче и водиче да бисте осигурали успешну инсталацију.

<п> Један од најважнијих корака је инсталација боотлоадер-а, која омогућава да се МАЦОС оперативни систем изводи на неслушком Аппле хардверу. Постоје доступне различите опције за покретање боотлоадерса, попут дјетелине и ОпенСхоре, које подржавају различита подешавања хардвера.

<П> Након инсталације покретања покретања, морате да креирате МацОС инсталациони УСБ стицк и поставите компјутерски биос да бисте се покренули са њега. Тада је процес инсталације Мацос сличан ономе од уобичајеног Мац-а.

<Х2> Правна разматрања

<п> Важно је нагласити да је инсталација Мацоса на неслушком Аппле хардверу кршење услова коришћења оперативног система. Аппле не подржава службене хацкинтосхес и чак може да блокира ажурирања софтвера који откривају присуство хацкинтосх-а.

<п> Поред тога, састављање хацкинтосх-а може бити компликован процес и подложно проблемима компатибилности. Потребно је имати стрпљења и спремност за решавање могућих грешака и техничких потешкоћа.

<п> Укратко, Хацкинтосх је лични рачунар модификован за покретање Мацоса. Иако је то можда економичнија и економичнија алтернатива Мац рачунарима, састављање хацкинтосх захтева техничко знање и подложно је разматрањима правне и компатибилности.