Хале су лоше за срце

<Х1> Дворане: да ли је лоше за срце?

<п> који се никада није прибегао дворанима да би се олакшала иритација грла? Познато је да ови ментални меци пружају освежавајуће сензацију и непосредно олакшање. Међутим, сумње се појављују о могућим негативним ефектима да прекомерна потрошња дворана може имати здравље срца.

<Х2> Шта су дворане?

<п> Халлс је марка менталних метака које је произвела компанија Монделез Интернатионал. Они су познати по снажном и освежавајућем укусу, што помаже ублажавању иритације грла и пружа осећај свежине.

<Х3> Састав сала

<п> Дворане су углавном састојале од шећера, сирупа глукозе, ароме, боје и ментола. Ментхол је састојак одговоран за осећај свежине и олакшања у грлу.

<п> <стронг> ефекти хала у срцу

<п> Постоје неке забринутости због прекомерне потрошње хала и њихових могућих утицаја на срце. Неке студије сугерирају да ментол присутан у метацима може изазвати вазодилацију, тј. Дилатацију крвних судова. То може довести до пада крвног притиска и повећано откуцаје срца.

Међутим, важно је нагласити да су ови ефекти чешћи код људи који конзумирају велике количине ментола, попут ментално пушача цигарета. Умерена потрошња дворана, унутар дневних препорука, не би требало да представља значајан ризик за здравље срца.

<п> <спан> Препоруке потрошача

<О ол>
<ЛИ> Конзумирају дворане умјерено, избегавајући претераге;
<ЛИ> Прочитајте упутства за употребу и дозирање пажљиво;
<ЛИ> Потражите лекара ако имате било који претходно постојећи срчани услов;
<ли> Избегавајте прекомерну потрошњу сала у комбинацији са другим подстицајним супстанцама као што су кофеин;
<ЛИ> Будите свесни и будите свесни знакова вашег тела.

<п> <стронг> Закључак

<п> Умјерена потрошња дворана, унутар дневних препорука, не би требало да представља значајан ризик за здравље срца. Међутим, важно је бити свјестан сигнала тела и избегавање прекомерне потрошње, посебно ако имате претходно постојеће срчано стање. Увек се обратите лекару ако имате питања или недоумице.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.халлс.цом.бр / "реф =" преположење "> хттпс: //ввв.халлс.цом.бр /
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц3604064/ "реф =" преположен "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ3604064 /

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>