Харисса шта је

<Х1> Харисса: Шта је и како користити овај укусни паприк за папуницу

<п> Ако сте љубитељ зачињене хране, сигурно сте чули за Хариссу. Ова паста паприке је веома популарна зачина у северној афричкој кухињи, посебно у Мароку и Тунису. У овом чланку ћемо истражити шта је Хариса, како се то ради и како можете да га употребите да бисте дали своје јело посебним додиром.

<Х2> Шта је Харисса?

<п> Харисса је паста црвене паприке, која се обично праве са чили паприком, што је приземље и у комбинацији са другим састојцима као што су бели лук, кумин, коријандер, маслиново уље и соли. Резултат је густа и зачињена мапа, јединствени и упечатљив укус.

<Х3> Како је Харисса урађена?

Иако постоји неколико варијација Харисовог рецепта, база је увек иста: Пеппер Цхилли. Паприке су млевене у пилоном или прерађивачу хране, заједно са осталим састојцима, све док не формира хомогену пасту. Количина коришћене паприке може се разликовати у зависности од жељеног вршног нивоа.

<п> Поред основних састојака, неки хариса рецепти такође укључују зачине као што су кумин, коријандер, паприка и цимет, који додају слојеве укуса у мапу.

<стронг> Како користити харисса у кувању?

Харисса је изузетно свестрана и може се користити на више начина у кувању. Ево неких идеја о томе како да укључите овај паприку пасте у ваше посуђе:

<О ол>
<ЛИ> Додајте кашику Хариса у свој парадајз сос да бисте своју тестенину дали зачињен додир.
<ли> Маринска меса, попут пилетине или јањетине, са Харисом пре печења или печења да би се добила додатни укус.
<ЛИ> Користите хариссу као сос за роњење за роњење поврћа или хлеба.
<ЛИ> МИРИТЕ ХАРИССА са природним јогуртом да се освежавајућа сос направи за салате или сендвиче.
<ЛИ> Додајте кашику Харисе у своју домаћу гуацамоле за зачињени додир.

<п> Харисса се такође може користити као зачин да би спремна јела попут пице, хамбургера и клубова. Покушајте и откријте нове начине да користите овај укусни папучни пакет!

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Харисса предности


<тди>
<Тр>
<ТД> 1. Богат антиоксидантима

<Тр>
<ТД> 2. Помоћ у пробави

<Тр>
<ТД> 3. Стимулише метаболизам

<Тр>
<ТД> 4. Јача имуни систем

<Тр>
<ТД> 5. Може помоћи ублажавању бола


<п> Харисса је такође позната по здравственим даватима. Погледајте неке од њих:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> богат антиоксидантима: Малагуета паприка, харисса главни састојак, богат је антиоксидантима, који помажу у борби против слободних радикала и заштити ћелије тела.
<ЛИ> <стронг> Помоћ за варење: Харисса садржи зачине као што су кумин и коријандер, који су познати по својим пробавним својствима.
<ЛИ> <стронг> стимулише метаболизам: Цапсаицин присутан у чили бибер може помоћи у убрзању метаболизма помагањем у калоријама.
<ЛИ> <стронг> Јача имуни систем: Харисса садржи бели лук, који је познат по својим имунолошким својствима.
<ЛИ> <стронг> може помоћи ублажавању бола: Неке студије сугерирају да је поклон капсаицина у чили паприку може имати аналгетске својства.

<п> Укратко, Харисса је укусна и свестрана папа паприка која се може користити за слање и укусно додир према посудама. Покушајте да га укључите у своје рецепте и уживате у својим здравственим давањем!

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>