хемације у урину Која је нормална вредност

<Х1> Црвена крвна ћелије урина: Која је нормална вредност?

<п> Када изводимо испит у моку, уобичајено је да лекар затражи анализу црвених крвних зрнаца присутних у прикупљеном материјалу. Црвене крвне ћелије, познате и као црвене крвне ћелије, да ли су крвне ћелије одговорне за превоз кисеоника до ткива нашег тела.

Међутим, присуство црвених крвних зрнаца у урину може указивати на здравствени проблем. Али на крају крајева, која је нормална вредност црвених крвних зрнаца у урину?

<Х2> Нормална вредност повратка у урину

<п> Нормална вредност црвених крвних зрнаца у урину варира у зависности од пола и старости особе. Генерално, за одрасле мушкарце, нормална вредност је до 3 црвене крвне ћелије по пољу визије на рутинском испиту урина. За одрасле жене, нормална вредност је до 5 црвених крвних зрнаца поље вида.

<п> Важно је нагласити да ове вредности могу варирати у складу са лабораторијом и техником која се користи за анализу. Стога је од суштинске важности да испит то тумачи лекар специјалиста.

<Х3> Узроци присуства црвених крвних зрнаца у урину

<п> Присуство црвених крвних зрнаца у урину, такође познато и као хематуриа, може проузроковати неколико фактора. Неки примери укључују:

<О ол>
<ЛИ> Уринарни инфекције;
<ЛИ> Прорачуни бубрега;
<ЛИ> Траума у ​​региону бубрега или мокраћног тракта;
<ЛИ> упала бешике;
<ли> бубрежне болести;
<ЛИ> Мјехури или тумори бубрега;
<ЛИ> Користите одређене лекове;
<ли> интензивне физичке вежбе;
<ЛИ> Менструација;
<ЛИ> између осталих.

<п> Важно је нагласити да присуство црвених крвних зрнаца у урину није нужно знаковање тешке болести. Међутим, од суштинског је значаја истражити узрок хематурије тако да се правилно лечење изводи ако је потребно.

<Х2> Када потражити лекара?

<п> Ако сте извршили испит урина и резултат је навео присуство црвених крвних зрнаца изнад нормалних вредности, препоручује се тражити лекара за детаљнију процену. Лекар може затражити и друге комплементарне испите и истражити узрок хематурије.

<п> Поред тога, ако имате друге симптоме, попут бола приликом мокрења, у мокраћном урину, лумбално или трбушне болове, важно је одмах потражити лекарску помоћ.

<П> Увек запамтите да само здравствени радник може извршити исправну дијагнозу и навести одговарајући третман за ваш случај.

<п> <стронг> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.сциело.бр/сциело.пхп ?сцрипт = сци_арттект & пид = с0104-42302008000100019 "> хттпс: //ввв.сциело.бр/сцииело.пхп ?сцрипт = сци_арттект & пид = сс0104 -42302008000100019
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.сциело.бр/сциело.пхп ?сцрипт = сци_арттект & пид = с0104-42302008000100019 "> хттпс: //ввв.сциело.бр/сцииело.пхп ?сцрипт = сци_арттект & пид = сс0104 -42302008000100019

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>