хемоглобин глицирано пост која је нормална вредност

<Х1> Глицатед Хемоглобин: Која је нормална вредност за поста?

<п> Глицирани хемоглобин је крвни тест који мери количину глукозе присутне у хемоглобину, протеин који се налази у црвеним крвним ћелијама. Овај испит се користи за процену контроле дијабетеса током времена, јер одражава просечне нивое глукозе у последња 2 до 3 месеца.

<Х2> Зашто је важно измерити гликонирани хемоглобин?

<п> Глицирани хемоглобин је важан показатељ дијагнозе и праћења дијабетеса. Омогућује вам да процените да ли су ниво глукозе у крви у нормалном распону и ако је поступање ефикасно.

<Х3> Која је нормална вредност хемоглобина за пост у посту?

<п> Нормална вредност постног гликонираног хемоглобина варира у зависности од медицинских смерница и може се разликовати између различитих лабораторија. Међутим, генерално се сматра да се вредност глицираног хемоглобина испод 5,7% сматра нормалним.

<п> <стронг> Важно је нагласити да ове вредности могу варирати у зависности од старости, присуства других појединачних болести и услова. Стога је неопходно да се консултујете са лекаром за правилну оцену.

<Х2> Како је испит са гликаризованим хемоглобином?

<п> Глицирани хемоглобински преглед врши се једноставним колекцијама крви, што може бити брзо или не. Крв се прикупља у тестној цеви и послата је за лабораторијску анализу.

<п> <Спан> након наплате, крв је центрифугирана да одвоји црвене ћелије из плазме. Тада се гликонирани хемоглобин мери коришћењем специфичних лабораторијских техника.

<Х2> Тумачење резултата

<п> Резултати испитивања Гликоглобина изражени су у процентима (%). Што је већа вредност, што је већа просечна ниво глукозе у крви током времена и лошија је контрола дијабетеса.

<О ол>
<ЛИ> Вредности испод 5,7%: сматра се нормалним;
<ЛИ> Вредности између 5,7% и 6,4%: наводе пре-дијабетес;
<ЛИ> Вредности једнаке или изнад 6,5%: указују на дијабетес.

<Х2> Закључак

<п> Глицирани хемоглобин је важан испит за дијагнозу и праћење дијабетеса. Нормална вредност постног гликонираног хемоглобина варира у складу са медицинским смерницама, али се обично разматра испод 5,7%. Од суштинског је значаја да се консултујете са лекаром за правилну процену и интерпретацију резултата.

<П> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.диабетес.орг.бр/публицо/имагес/пдф/цонсенсо_хемоглобина_глицада.пдф "> Бразилско друштво дијабетеса
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц2769956/ "> Национални центар за информације о биотехнологији

<Реф> Слика: <а хреф = "хттпс: //ввв.фреепик.цом/вецторс/Медицал "> Медицински вектор креирао Фреепик – ввв.фрепик.цом

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>