Хипокроми дискретан Шта је

<Х1> Дискретна хипокромија: Шта је и како се дијагностикује?

<п> Дискретна хипокрома је стање које карактерише смањење боје црвених крвних зрнаца. У овом чланку ћемо истражити шта је дискретна хипотцхромија, како је дијагностицирана и који су могући узроци и третмани.

<Х2> Шта је дискретно хипотхомиа?

<п> Дискретна хипокромија је промена боје крвних зрпних ћелија, познатих и као црвена крвна зрнца. Ове ћелије су одговорне за превоз кисеоника у тијела ткива.

<п> у дискретној хипокроми, црвена крвна ћелија имају бледу од уобичајене боје. То је због смањења количине хемоглобина, протеина присутан у црвеним крвним ћелијама које је одговорно за његову карактеристичну црвену боју.

<Х2> Како је дијагностикована дискретна хипокрома?

<п> Дијагноза дискретне хипохромије врши се кроз крвне тестове, попут комплетне крвне бројке. У овом испиту могуће је посматрати количину хемоглобина присутног у црвеним крвним ћелијама и проверити смањење боје.

<п> Поред тога, лекар такође може затражити и друге комплементарне тестове за истраживање могућих узрока дискретне хипокромије, као што је дозирање гвожђа и феритином у крви.

<Х2> Узроци и третмани дискретних хипокромија

<п> Дискретна хипохромија може бити узрокована различитим условима као што су недостатак гвожђа, анемија, таласемија, између осталих. Лечење дискретног хипокром зависи од основног узрока.

<п> У случају недостатка гвожђа, на пример, лечење може укључивати додатак гвожђа и усвајање богате исхране у овом минералу. У случају анемије, лечење може укључивати замену хранљивих састојака и коришћење одређених лекова.

<Х3> Закључак

<п> Дискретна хипокромија је услов који утиче на боју црвених крвних зрнаца. Дијагноза се врши кроз крвне тестове и лечење зависи од основног узрока. Важно је да се консултујете са лекаром за прецизну дијагнозу и правилно лечење.