Историја гледања тежине

<Х1> Историја Вер-О-песо: Културни и историјски оквир Белема

<п> Вер-О-песо је једна од главних туристичких и културних тачака града Белема, у стању у Пара. Сматрала је највеће тржиште отвореног ваздуха у Латинској Америци, има богату и фасцинантну историју која потиче натраг до века квии.

<Х2> Порекло Вер-О-Песо

<п> Историја Вер-О-Песо почиње 1625. године, када је град Белем основао португалски. У то време је регион био важан трговински центар зачина, посебно црна бибер, која је у Европи веома цењена.

<п> Током година, трговина у региону се проширила и диверзирала. Вер-О-песо, као што данас знамо, почели да се формира у касном осамнаестом веку, када су производи из унутрашњости државе стања слетели у луку Белем и на тржиште тамо, на обали реке Гуама. П>

<Х3> Културно-историјска важност

<п> Вер-О-Песо је много више од једноставног тржишта. То је истински културно и историјско наслеђе Града Белема. Током векова, место је постало место сусрета различитих култура и етничких група, што одражава разноликост становника становништва.

<п> Поред тога, Вер-О-Песо је такође играо важну улогу у економији региона. Током колонијалног периода, на пример, био је одговоран за снабдевање пловила који су отишли ​​у Европу са типичним Амазонским производима као што су гума, какао и Ацаи.

<стронг> Атракције и куриоистите

<п> Вер-О-песо је прави универзум боја, мириса и укуса. Тамо можете пронаћи широк избор производа, као што су егзотично воће, лековито биље, свеже рибе, занат и још много тога.

<п> Поред тога, тржиште такође има неколико туристичких атракција, попут пијаца гвожђа, историјска зграда која је саграђена почетком двадесетог века и данас куће рукотворине продавнице и ресторане.

<О ол>
<ЛИ> Тржиште риба, где можете пронаћи широк избор свеже рибе и морских плодова;
<ЛИ> Сајам Ацаи, где можете да докажете и купујете чувену АЦАИ пара;
<ЛИ> Биљни тржиште, где можете пронаћи широк избор лековитих биљака;
<ЛИ> Месо тржиште, где је могуће пронаћи свеже и уграђене месо;
<ЛИ> и многи други.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> производ
<Хх> Порекло
<Хх> Радозналост


<тди>
<Тр>
<ТД> Ацаи
<ТД> Амазон
<ТД> Ацаи је типично воће Амазонске регије и широко га конзумира.

<Тр>
<ТД> Пупунха
<ТД> Амазон
<ТД> Пупунха је изворни длан Амазона и њено воће се широко користи у пара кухињи.

<Тр>
<ТД> Туцупи
<ТД> Амазон
<ТД> Туцупи је жути јуха издвојени од љуте касе и широко се користи у пара кухињи.


<а хреф = "хттпс: //ввв.веропесо.цом.бр Дон Таргет =" _бланк "> Кликните овде да сазнате више о вер-О-песо и планирајте своју посету.

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>

<п> Вер-О-Песо је право благо града Белема. Његова историја, култура и традиција чине је јединственим и морам да види места за оне који посећују регион. Обавезно знате и зачините се овом историјском и културном прекретницом Амазона.