Историја Заццхаеуса Тхе Публицан

<Х1> Историја Заццхаеус-а Путничка публикан

<Х2> Увод
<п> Прича о Заццхаеуусу Публицан је библијски рачун који се у књизи Луке може наћи у књизи 19, стихови 1 до 10. У овом тексту ћемо истражити живот и трансформацију Заццхаеуса, колекционара пореза који је имао један изванредан састанак са Исусом.

<Х2> Ко је био Заццхаеус?
<п> Заццхаеус је био јавни језик, односно порески колекционар. У то време, публици су виђени као издајници јеврејских народа, јер су радили за римску владу и често су оптуживали више него што је потребно, обогаћујући се на штету људи.

<Х3> Сусрет са Исусом
<п> Једног дана Исус је пролазио кроз Јерицхо и Заццхаеус, знатижељно је да види ко је тај човек који је сви говорио, попео се на дрво да би имао бољи поглед. Кад је Исус стигао на сцену, подигао је поглед и рекао Заццхаеусу да се спусти, јер би остао код куће.

<Х3> Трансформација заццхаеус
<п> Овај сусрет са Исусом био је трансформатив за Заццхаеус. Препознао је своје грешке и одлучио да промени свој живот. Заццхаеус је обећао да ће се још четири пута вратити све што је украо и још увек донирала половину своје робе сиромашнима.

<Х2> Лекције из историје Заццхаеус
<О ол>
<ЛИ> Важност покајања и промене живота;
<ЛИ> Исусово љубав и милост, који је поздравио Заццхаеуса чак и да је публиканац;
<ЛИ> Потреба за враћањем онога што је било неправедно стечено;
<ЛИ> Важност помоћи најпотребније.

<Х2> Закључак
<п> Прича о Заццхаеусу који нас је учио да нам без обзира на нашу прошлост, увек постоји могућност промене и проналаска опроштаја и трансформације у Исусу. Попут Заццхаеуса, можемо препознати наше грешке, покајати и тражити живот правде и великодушности.

<П> Референце:
<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.библиаонлине.цом.бр/нви/ЛЦ/19 "> Онлине Библија – Луцас 19
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/закуеу "> Википедиа – заццхаеус

<Реф> Слика: <ИМГ СРЦ = "закуеу.јпг" алт = "заццхаеус се пење на дрвету" />

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/123456789" ширина = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>